Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vælgerne har fokus på klima og økonomi

Af MAN - 16. maj. 2019 KL. 10:01

Tænketanken Europa: Klima- og miljøspørgsmål vægtes især højt af nordeuropæiske vælgere forud for valget til Europa-Parlamentet.

Markante geografiske forskelle løber gennem EU, når det handler om, hvilke politiske problemstillinger, der er vigtigst forud for valget til Europa-Parlamentet. Områder som økonomi, vækst og arbejdsløshed prioriteres generelt højere i Sydeuropa, mens flere vægter klima- og miljøindsatsen i Nord- og Vesteuropa. Immigration og beskyttelse af de eksterne grænser vægtes især i Centraleuropa. Det viser en ny meningsmåling gennemført i 27 EU-lande, skriver Tænketanken Europa.

I hele Europa ligger økonomi og vækst samt bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed højest. 50 procent vurderer dette emne som det vigtigste forud for Europa-Parlamentsvalget. Herefter følger immigration med 44 procent, klimaindsats og miljøbeskyttelse med 44 procent.

Danskerne vægter klima og miljø markant over EU-gennemsnittet. Danskerne ligger også højere end gennemsnittet i forhold til bekæmpelse af terror og sikring af ydre grænser. Til gengæld går danskerne mindre op i det økonomiske og beskæftigelsesmæssige samt immigration, skriver Tænketanken Europa.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame