Efter adskillige klager, herunder fra Dyrenes Beskyttelse, har Danmarks Radio erkendt, at udsendelsen "Hele svineriet" ikke levede op til DR's ønsker om troværdighed og uafhængighed. Udover beklagelsen har DR også fjernet indslaget fra sin hjemmeside.

Udsendelsen var produceret af folkene bag LandTV, som er sponsoreret af Landbrug & Fødevarer, og det er netop dette forhold, som DR er blevet kritiseret for ikke at have gjort seerne opmærksom på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også lytternes og seernes redaktør i Danmarks Radio, Jacob Mollerup, har efter eget udsagn i flere omgange forelagt sin kritik for Peter Gren Larsen, DR-redaktør på udsendelsen.

I sit svar til Jacob Mollerup konkluderer Peter Gren Larsen, at "... vi burde have deklareret bedre eller for at fjerne enhver tvivl og usikkerhed om vores uafhængighed, skulle vi netop i dette tilfælde have valgt en anden producent."

Kritik af DR2

Programmet var produceret af Complot og kommunikationsbureauet Ansatz, der sammen har lavet udsendelser til lokalstationen LandTV.

DR's Jacob Mollerup mener ikke, at der er grund til at kritisere hverken de medvirkende eller folkene, der har lavet udsendelsen. Han retter udelukkende kritikken mod DR2.

Udsendelsen skulle have været genudsendt i lørdags, men blev aflyst, og det omstridte indslag kan hverken ses på DR's hjemmeside eller på andre websteder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nej tak til www.maskinbladet.tv

Maskinbladet har hos Danmarks Radio efterlyst det manglende indslag og tilbudt at bringe det her på www.maskinbladet.tv,men redaktør Peter Gren Larsen afviser at ændre på beslutningen om, at indslaget ikke skal vises.

- Vi har ikke noget imod debat, men debatten om det pågældende program var blevet afsporet, idet debatten mere handlede om, i hvis lomme produktionsselskabet var. Og den debat vil vi ikke tage, siger Peter Gren Larsen og tilføjer:

- Men det er mit håb, at vi på et tidspunkt kan få lavet en ommer.

Selv om DR har fjernet indslaget, er der dog mulighed for en smagsprøve på programmet, idet en trailer i skrivende stund kan ses på Youtube.