Som en del af en større saneringspakke lagde skatteminister Karsten Lauritzen (V) i efteråret 2018 op til at fjerne vægtafgiften på traktorer og påhængsvogne. Og afskaffelsen træder nu i kraft fra 1. februar i år.

Afgiften var på 61,85 kroner om året, og da vægtafgiften opkræves rullende, skal alle traktorer, som blev registreret første gang i januar, betale den fulde afgift for 2019.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor har mange af Landbrug & Fødevarers medlemmer i januar fået en opkrævning fra Skattestyrelsen på afgiften som gælder for hele 2019.

Det er, ifølge Landbrug & Fødevarer, noget som mange landmænd er irriteret over, da de troede, afgiften var afskaffet.

- Som landmand undrer man sig selvfølgelig, når man får sådan en regning ind ad døren, da afskaffelsen blev vedtaget i Folketinget i december 2018. Derfor er der mange landmænd, der fortvivlet ringer til os og spørger, om de skal betale den eller ej, siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, Benjamin Dickow.

Man har valgt ikke at indføre en refusionsordning for de betalte måneder, hvor afgiften ikke længere gælder, og det forvirrer flere landmænd.

- For vores medlemmer er det mere princippet, end det er pengene. Det virker lidt omsonst, og det forvirrer vores medlemmer, siger Benjamin Dickow.