Flere folketingsmedlemmer fra Venstre og Dansk Folkeparti vil nu have ændret forslaget til husdyrloven, som, mange landmænd frygter, vil lukke deres bedrift.

Men Miljøminister Karen Ellemann (V) fastholder, at loven skal træde i kraft 1. januar, og at det kun drejer sig om misforståelser. Det skriver Dagbladet Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye forslag til husdyrloven skærper reglerne til ammoniakudledning fra dyr i naturfølsomme områder, hvilket kan koste omkring 1000 landmænd deres levebrød.

- Der er nogle ting, vi skal have løst. For lovforslaget kan fortolkes sådan, at landmænd, som skal have deres miljøgodkendelse revurderet, risikerer, at de må lukke deres produktion. Vi prøver nu at lave nogle løsningsforslag, for det kan ikke være meningen, siger miljøordfører Eyvind Vesselbo (V) til Børsen.

Han bliver bakket op af den tidligere landbrugsminister Britta Schall Holberg (V). Hun kritiserer blandt andet Miljøministeriet for ikke at have regnet på de økonomiske konsekvenser for landmændene af lovændringen.

DF: Vi bør udsætte

Også Dansk Folkeparti er bekymret for lovforslaget. Fødevareordfører René Christensen mener, at det er helt urimeligt, hvis Folketinget vedtager love, som kan fratage en landmand den ret til produktion, som han har opnået med sin nuværende miljøgodkendelse. Han foretrækker at udskyde loven fremfor at gennemføre noget, der alligevel snart skal laves om.

Miljøministeren ser ingen grund til at fravige den oprindelige tidsplan. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er jo åbenlyst, at der var tale om misforståelser eller i hvert fald sortsyn i forhold til, hvad der sker med de her ammoniakfølsomme områder, siger Karen Elleman til Børsen.