Den fremtrædende planteavlsrådgiver Vagn Lundsteen har blæst til angreb på Danmarks Naturfredningsforening, som hverver nye medlemmer med hjælp fra ansatte i et call-center,

- Nu sker det igen. Det er årstiden, hvor stakkels uvidende unge mennesker på et call-center ringer rundt til sagesløse mennesker i det danske land og spreder løgne, som de er blevet oplært i at fremføre, indleder han sin kritik i et debatindlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hen henviser til, at de unge medarbejdere i call-centret påstår, at vores drikkevand er truet af sprøjtegift fra landbruget. Og at flere end tusinde boringer er lukket på grund af sprøjtegifte.

- Danmarks Naturfredningsforening er blevet advaret flere gange. I min egenskab af direktør for Bæredygtigt Landbrug sagsøgte jeg daværende direktør i Danmarks Naturfredningsforening Rene la Cour Sell for at fremsætte udokumenterede påstande omkring lukning af 100 vandboringer om året på grund af pesticider. Reme la Cour Sell kunne ikke dokumentere sine påstande, men blev alligevel frifundet på grund af retten til ytringsfrihed. Det var kort tid efter muhamedstegningerne, skriver Vagn Lundsteen.

- Sandheden er en hel anden. Gang på gang har Miljøstyrelsen fremført, at der ikke er nogen risiko for grundvandet, ved regelret anvendelse af godkendte sprøjtemidler. Miljøstyrelsen er garant for, at der ikke godkendes midler, der udgør en risiko for drikkevandet, fortsætter Vagn Lundsteen.

Han tilføjer, at Danmark har verdens reneste drikkevand.

- Det skyldes generationer af landmandsfamilier, der har passet på efter devisen: Så lidt som muligt. Så meget som nødvendigt!

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det burde Danmarks Naturfredningsforening påskønne i stedet for ved deres utilstedelige jagt på nye medlemmer endnu en gang at gøre landbrugsfamilier til mål for en usmagelige propaganda, slutter Vagn Lundsteen sin kritik.