På Gråsten Landbrugsskole er det lykkes at rykke en stor procentdel af de studerende et forløb, det vil sige, at de, som før stoppede med deres uddannelse, da de blev faglærte landmænd, nu fortsætter på lederuddannelsen.

- Nu mærker vi, at det er en naturlig ting at tilrettelægge sin uddannelse til landmand, sådan at lederuddannelsen også er bygget på. På vores virksomhedslederhold har vi i dag en fordobling af elever i forhold til, da forløbet hed Modul 4, og med et rekordstort hold agrarøkonomer med 14 studerende her i foråret kan vi sige, at vi med succes har fået udvidet vores uddannelsesudbud, fortæller Kirsten Broch Nielsen, uddannelsesleder på Gråsten Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den større tilslutning skal også ses i lyset af den øgede arbejdsløshed, der også mærkes i landbruget, samt at krisetid er uddannelsestid.

- Der er kommet en langt større accept af ledelse som en afgørende kompetence i landbruget i dag, samtidig med at muligheder for unge nyuddannede, som vil være selvstændige, stiger i tråd med, hvor meget uddannelse de kan fremvise, så er de nødt til at tage lederuddannelserne. Der er simpelthen langt større krav til kompetencerne i dag, påpeger Kirsten Broch Nielsen.

Torsdag den 26. april klokken 19.30 vil skolen afholde informationsaften om landbrugets lederuddannelser. På infomødet vil der være informationer om alle tre trin - produktionsleder, virksomhedsleder og agrarøkonom.