Grindsted Landbrugsskole tilbyder unge mellem 13-16 år, som arbejder på et landbrug efter skoletid at komme på sikkerhedskursus, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Målet for kurset er at undgå arbejdsulykker og nedslidning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan lyde lidt brutalt, men vi vil gerne have de unge på kursus i sikkerhed, mens de kan og ikke først, når ulykken er sket. Desværre oplever vi alvorlige ulykker i forbindelse med arbejdet på landbrugene, og derfor skal de helt unge lære, hvordan man kan gå sikkert på arbejde efter skoletid. For der er ingen tvivl om, at det at have et job på en gård efter skoletid, det er fantastisk, siger Poul Thomsen, kursusansvarlig og lærer på Grindsted Landbrugsskole.

Han understreger, at forebyggelse og træning i at opdage faresituationer på et landbrug er særligt vigtigt at lære for de unge, da de ikke har prøvet så mange arbejdssituationer endnu, og de har en alder, hvor de er parate til at lære.

- Vi har gode erfaringer med at skabe et godt læringsmiljø her på skolen, så derfor er det naturligt for os at udbyde sikkerhedskursus til de unge. Kurset er bygget op med rigtig meget praktisk læring, hvor vi øver håndtering af dyr, arbejde i værkstedet og så er der foredrag, der er holdt i en tone, som de unge kan relatere til, så de skal ikke bare sidde på deres flade og lytte, fortæller Poul Thomsen.

På kurset er der også indlagt sociale aktiviteter, hvor de unge kan lære andre med samme interesse for landbrug at kende.

Ung til ung

En af oplægsholderne på kurset bliver Mathias Osmundsen. Han er 20 år gammel og er efter et år i prakti tilbage som elev på Grindsted Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selvom jeg er ret ung, så har jeg allerede nogle erfaringer, som jeg kan give videre til de skoleelever, som arbejder på en gård i fritiden. Jeg har selv hjulpet til på min fødegård efter skoletid, og kan huske hvordan jeg ind i mellem gjorde nogle uhensigtsmæssige ting i mit arbejde. Jeg håber, at jeg med mine input kan hjælpe, så de undgår at slide sig selv op eller få skader, når de arbejder, forklarer Mathias Osmundsen i pressemeddelelsen.

Kursusdeltagerne får til sidst på kurset et kursusbevis, som Poul Thomsen håber, at de unge vil hænge hjemme på væggen, så de hver dag bliver mindet om, hvad de lærte på sikkerhedskurset.

Kurset er for skoleelever og foregår 8.-9. marts på Grindsted Landbrugsskole. Tilmelding til kurset er nødvendig inden 1. marts.