Mandag

2. marts 2015

6 m/s Vest
Vest
7 °C Mest skyet
Mest skyet

Unge landmænd på traktorer vil demonstrere på Christiansborg

En flok unge, sjællandske landmænd opfordrer til demonstration mod Grøn Vækst. Traktorerne skal en tur til København, mener arrangørerne

En flok unge landmænd vil køre traktorerne ind på Christiansborg for at demonstrere. Arkivfoto.

 

Når Bæredygtigt Landbrug den 16. marts skal holde konference på Christiansborg, vil deltagerne få lyden af brølende traktorer at høre, hvis det står til den 36-årige svineproducent Rasmus Petersen.

Han er en af de tre sjællandske svineproducenter, der står bag opfordringen til alle landmænd om at gribe rattet og køre traktoren til Rådhuspladsen.

- Vi har kun haft opfordringen ude et døgn, og vi har allerede over 100 tilmeldinger, fortæller Rasmus Petersen. Han er ligesom sine to kammerater, Thyge Wissing og Frank Køhler, træt af de dårlige vilkår, som politikerne byder landbruget herhjemme.

- Dårlige priser på vores varer og Grøn Vækst-planen er en giftig cocktail. Hvis vi skal klare skærene, må landmænd i hele EU have ens vilkår, fastslår Rasmus Petersen.

Undergraver dansk landbrug

Han mener sammen med sine kollegaer, at Grøn Vækst undergraver hele eksistensen af dansk landbrug.

- Vores demonstration er mod Grøn Vækst og for at vise, at der ikke er mere at give af. Vores lommer er tomme, siger han og pointerer, at det er en fredelig demonstration, der er lagt op til.

Rasmus Petersen forhandler i disse timer med Københavns Politi om demonstrationsruten, der skal lægges fra Rådhuspladsen til Christiansborg.

- Vi opfordrer folk fra hele landet til at møde på Rådhuspladsen den onsdag den 16. marts klokken 12. Derefter kører vi i samlet flok til Christiansborg, oplyser Rasmus Petersen.

Klokken 13 samme dag har Bæredygtigt Landbrug arrangeret en naturkonference i Fællessalen på Christiansborg med deltagelse af folketingets miljøordførere samt miljøminister Karen Ellemann (V).

 

Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Udvalgte artikler

L&F kritiserer beskyttelseszoner om vandboringer

L&F kritiserer beskyttelseszoner om vandboringer

27.02.15 | 11:59 |

?

Pesticider i drikkevand skyldes fortiden synder, ikke den nuværende brug af plantebeskyttelsesmidler. Miljøministerens initiativ til beskyttelse af drikkevandet er overflødigt, mener Landbrug & Fødevarer.

Bomford går solo

Bomford går solo

27.02.15 | 10:19 |

?

Den engelske maskinproducent, Bomford, skipper importørledet og opretter et forhandlernet, som får direkte kontakt til den engelske fabrik.

Kunderne efterspørger gylletransport med lastbil

Kunderne efterspørger gylletransport med lastbil

27.02.15 | 08:41 |

?

Hos Kni Maskinstation er der genvalg til 35 kubikmeter gyllevogn som læsses med lastbiler fra landevejen - kunderne er rigtig godt tilfredse med løsningen.

Agri Nord ud af et svært 2014 med overskud

Agri Nord ud af et svært 2014 med overskud

27.02.15 | 10:37 |

?

Landboforeningen Agri Nords regnskab for 2014 viser et overskud på 140.000 kroner, hvilket er meget tæt på det budgetterede resultat på 154.000 kroner.

Bæredygtigt Landbrug beretter om urimeligheder

Bæredygtigt Landbrug beretter om urimeligheder

27.02.15 | 09:24 |

?

Godt 300 medlemmer og tilhørere deltog i generalforsamlingen i Bæredygtigt Landbrug på Dalum Landbrugsskole i Odense.