Onsdag

2. september 2015

3 m/s Syd / sydvest
Syd / sydvest
15.6 °C Scattered Clouds
Scattered Clouds

Unge landmænd på traktorer vil demonstrere på Christiansborg

En flok unge, sjællandske landmænd opfordrer til demonstration mod Grøn Vækst. Traktorerne skal en tur til København, mener arrangørerne

En flok unge landmænd vil køre traktorerne ind på Christiansborg for at demonstrere. Arkivfoto.

 

Når Bæredygtigt Landbrug den 16. marts skal holde konference på Christiansborg, vil deltagerne få lyden af brølende traktorer at høre, hvis det står til den 36-årige svineproducent Rasmus Petersen.

Han er en af de tre sjællandske svineproducenter, der står bag opfordringen til alle landmænd om at gribe rattet og køre traktoren til Rådhuspladsen.

- Vi har kun haft opfordringen ude et døgn, og vi har allerede over 100 tilmeldinger, fortæller Rasmus Petersen. Han er ligesom sine to kammerater, Thyge Wissing og Frank Køhler, træt af de dårlige vilkår, som politikerne byder landbruget herhjemme.

- Dårlige priser på vores varer og Grøn Vækst-planen er en giftig cocktail. Hvis vi skal klare skærene, må landmænd i hele EU have ens vilkår, fastslår Rasmus Petersen.

Undergraver dansk landbrug

Han mener sammen med sine kollegaer, at Grøn Vækst undergraver hele eksistensen af dansk landbrug.

- Vores demonstration er mod Grøn Vækst og for at vise, at der ikke er mere at give af. Vores lommer er tomme, siger han og pointerer, at det er en fredelig demonstration, der er lagt op til.

Rasmus Petersen forhandler i disse timer med Københavns Politi om demonstrationsruten, der skal lægges fra Rådhuspladsen til Christiansborg.

- Vi opfordrer folk fra hele landet til at møde på Rådhuspladsen den onsdag den 16. marts klokken 12. Derefter kører vi i samlet flok til Christiansborg, oplyser Rasmus Petersen.

Klokken 13 samme dag har Bæredygtigt Landbrug arrangeret en naturkonference i Fællessalen på Christiansborg med deltagelse af folketingets miljøordførere samt miljøminister Karen Ellemann (V).

 

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".Udvalgte artikler

Viljen er der - men er det nok?

Viljen er der - men er det nok?

01.09.15 | 08:15 |

?

Denne artikel har advokat Jens Paulsen baseret på medieomtale i uge 34 af landbrugets udfordringer.

PowerFocus: Kombisæt til alle jordtyper

PowerFocus: Kombisæt til alle jordtyper

31.08.15 | 15:44 |

?

Det brugte såsæt, som består af en Amazone KG rotorgrubber og en pneumatisk Amazone AD-P såmaskine med skiveskær, kan indstilles til at arbejde i såvel pløjet som upløjet jord.

Opsvinget der blev væk

Opsvinget der blev væk

31.08.15 | 15:36 |

?

Danmark opnåede i årets andet kvartal en samlet vækst i bruttonationalproduktet på 0,2 procent. Cheføkonom i Landbrug & Fødevarer Thomas Søby kalder dagens tal for skuffende. Ikke mindst fordi både privatforbruget og eksporten ser skidt ud.

Flere dagligvarebutikker giver penge til landmændene

Flere dagligvarebutikker giver penge til landmændene

31.08.15 | 14:55 |

?

"Vælg dansk - du køber, vi gi'r"! Dagrofa lancerer nu første skridt af et koncept for danskefødevareproducenter. Frem mod nytår vil fødevarekoncernen sende penge retur tilproducenterne, når forbrugerne køber 20 udvalgte, populære danske fødevarer.

Digital betjening af landmænd hitter i Varde

Digital betjening af landmænd hitter i Varde

31.08.15 | 14:44 |

?

I Varde Kommune har man effektiviseret betjeningen af de lokale landmænd gennem computerprogrammet Teamviewer. Det sparer tid og ressourcer for både landmanden og kommunens ansatte i Teknik og Miljø.