Syv unge ambitiøse landmænd startede i februar 2016 på et helt nyt forløb, der er skabt af LandboUngdom og SEGES Akademi med Danske Bank, Jyske Bank og Nordea som samarbejdspartnere. Konceptet hedder Future Farmers, og er for alle landbrugsuddannede med mindst en Virksomhedslederuddannelse, som drømmer om at blive virksomhedsejer eller leder af en moderne landbrugsbedrift. Målet er, at de syv unge landmænd skal udvikle deres lederegenskaber, personlighed og få en professionel tilgang til deres fremtidige karriere, om det bliver som selvstændig eller leder i landbruget. Under forløbet har deltagerne arbejdet med konkrete ejendomsprojekter.

- I LandboUngdom er vi stolte over at have været med til at udvikle forløbet Future Farmers. Med det projekt får vi endnu engang bevist, at vi som organisation løfter unge landmænds faglighed og personlighed. Vi kan kun opfordre unge landmand med drømme om at blive selvstændig til at deltage på Future Farmers, siger Mads E. Mortensen, næstformand i LandboUngdom.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og Future Farmers er blevet godt modtaget af deltagerne.

- Jeg har arbejdet som driftsleder på to store kvægejendomme og går med planer om at blive selvstændig. Jeg meldte mig til Future Farmers for at blive mere afklaret med om, jeg overhovedet skal være selvstændig, eller det bare er en gammel tosset drengedrøm, jeg går rundt med. Her efter forløbet, kan jeg konstatere, at jeg er blevet helt afklaret i forhold til, at jeg gerne vil være selvstændig. Som projektopgave har jeg arbejdet med mulighederne for at købe en konkret kvægejendom, og her efterfølgende vil jeg arbejde videre i forhold til et køb. Men hvis det ender med, at jeg ikke køber den her ejendom, så har jeg alt det viden med mig og metoden til at kunne angribe en ny ejendom. Der har været meget kompetente undervisere inde over forløbet, og fagligheden har været høj - langt over hvad jeg har oplevet før. Også på det personlige plan har jeg lært meget om mig selv, siger Mathias Kristensen, 27 år. Uddannet Agrarøkonom fra Bygholm Landbrugsskole i 2013.

Under forløbet Future Farmers har topmotiverede og ambitiøse unge landmænd, der virkelig har haft lyst til at blive klogere på, hvad de vil med deres liv arbejdet med konkrete problemstillinger. Processen de har været igennem, vil virkelig hjælpe dem til at stå stærkere, når de skal ud og være ejerledere både på det personlige- og karrieremæssige plan, mener Kristian Skov, seniorkonsulent på Seges akademiet og udvilker af Future Farmers.

- Jeg tror, at vi på mange måder har ramt plet med Future Farmers. Mit indtryk er, at der mangler noget fra det tidspunkt, at de unge landmænd forlader deres uddannelsesinstitutioner til, at de står som ejerleder af en landbrugsvirksomhed, det hul fylder vi ud med Future Farmers, siger Kristian Skov.