Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Undersøgelse af kvælstof-målinger trækker ud

Af ame - 28. dec. 2017 KL. 11:41

Det planlagte serviceeftersyn af fejlfyldte målinger af kvælstof og fosfor er først klar til februar, skriver Miljøstyrelsen.

Den bebudede undersøgelse af fejl og afvigelser i kvælstof og fosformålinger er udskudt. Det skriver Altinget.dk.

Miljøstyrelsen har meddelt, at undersøgelsen først er klar til februar 2018, hvor den ellers skulle have været præsenteret inden udgangen af 2017. Styrelsen skriver, at det er nødvendigt med yderligere vandprøver for at komme med konklusioner.

- Forsinkelsen skyldes, at det har vist sig nødvendigt at fastslå forskellene mellem to målemetoder ved at analysere på nye vandprøver fra december 2017. Derudover ønskes en yderligere ekstern vurdering af data-analyserne, skriver Miljøstyrelsen på sin hjemmeside.

Det hele begyndte da miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) for et halvt år siden gav Folketinget besked om, at der var opdaget fejl i kvælstof- og fosformålinger for 2016-2017.

I juni måned sagde Esben Lunde Larsen til Folketinget, at målingerne for de to år var så nye, at de ikke har været anvendt i miljøreguleringen til eksempelvis at stille krav til landbrugets udledning af kvælstof og fosfor.

- Den eventuelle kortlægning af, hvilke konsekvenser det får i forhold til vores kvælstofregulering skal tages, når serviceeftersynet er gennemført, har Esben Lunde Larsen tidligere sagt.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame