Den nordjyske ulv, som har dræbt får i både Nordjylland og Schleswig-Holstein, tøver tilsyneladende heller ikke med at komme helt tæt på mennesker inde i byen. Facebooksiden 'Her er ulven i Danmark' har fået nedenstående beretning om ulvens optræden i det nordlige del af Skagen by tirsdag aften. Det skriver Erik Poulsen, der er redaktør af facebooksiden 'Her er ulven i Danmark'. Han vurderer at kilden er troværdig.

Øjenvidnet beskriver, hvordan ulven i flere tilfælde har været inde på fem meters afstand af lokale borgere. Blandt andet en kattefodrer, som den kredsede omkring. Ulven er set helt tæt på børneinstitutioner og i en hestefold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis de beskrevne forhold er korrekte, er der efterhånden ingen tvivl om, at der er tale om en problemulv, som efter forvaltningsplanen for ulv i Danmark bør bortreguleres. Det gælder den manglende skyhed overfor mennesker. Men også de gentagne angreb på husdyr, som den nordjyske ulv allerede i midten af december var kendt for i Tyskland, men som Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum i Aarhus først valgte at antyde overfor offentligheden i Danmark i sidste uge.

Beretningen fra Skagen

Her er hele øjenvidneberetningen:

- Min nabo har mødt ulven i Skagen her til aften. Og også jeg selv. Hun var på vej ud for at fodre nogle hjemløse katte ved Brovandeskolen i udkanten af byen, da hun allerede så ulven rende rundt ved børnehaven Pilekrat. Hun mente ikke, at den var til nogen fare for hende, så hun kørte lidt videre derfra, men ikke langt, hvor hun så steg ud af bilen for at fodre de her katte.

Hun havde så sat sig på hug, mens hun fodrede, men da hun rejste sig op og lyste, der lyste hun direkte ind i en ulv, som pludseligt stod fem meter foran hende. Ulven sprang lidt fra side til side, hvorefter den begyndte at kredse om hende, men samtidig holdt sin afstand til hende. Min nabo tænkte så 'den gør mig ikke noget, ulve angriber ikke mennesker', så hun fodrede bare videre, alt imens denne ulv kredsede omkring hende. Hun var selvfølgelig bange, men holdt hovedet koldt og agerede normalt.

Da jeg hørte det, kørte jeg selv derud for at kigge efter den en time senere, og to af mine venner tog med mig. Vi blev til gengæld i sikkerhed i bilen. Først efter noget tid, cirka halvanden time, så vi den. Den gik rundt i en hestefold. Cirka 100 meter fra hvor hun mødte den, 100 meter fra privatskolen og 50-100 meter fra børnehaven/vuggestuen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi fik desværre ingen billeder af den, men de gule og store øjne, spidse ører, kraftige kropsform og grå-brunlige pels var ikke til at tage fejl af. Da vi lyste på den, dukkede den sig først, hvorefter vi kunne se den sprinte ind i nærmeste skov.

Et majestætisk og flot dyr. Men må sige at pladsen heroppe kniber godt nok til den. I søndags sprang den også ud foran samme cyklist to gange tidligt om morgenen, og der var også kun fem-seks meter imellem dem.

Synes at det er vildt, at den bliver heroppe i så lang tid. Der må åbenbart være mad nok, men også mærkeligt, at den ikke er mere bange for mennesker, end den er, siger øjenvidnet.

'Her er ulven i Danmark' har valgt at holde observatøren anonym, men er i kontakt med vedkommende.