Journalist Erik Poulsen fra Tim i Vestjylland er så stor modstander af ulven i Danmark, at han stiller op som kandidatspirant til Europa-Parlamentet for Venstre i Vestjyllands Storkreds for blandt andet at gøre alle klogere på reglerne om ulven.

- Ulven er kommet ind i et kulturlandskab, hvor vi ikke er vant til rovdyr, og det skaber frygt for både avlere, men det ændrer også folks afærd, og der er nogle ting, de ikke tør på grund af ulven, siger Erik Poulsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erik Poulsen mener, at ulvens tur rundt i Danmark har stor betydning for bosætning, turisme og husdyrhold.

- Vi skal kunne regulere ulven, hvor den er uønsket og frede ulven, hvor den er ønsket. Det kan være et sted, hvor der er for mange kronhjorte, der spiser afgrøder og man derfor ønsker at regulere, eller hvis staten ønsker en nationalpark, hvor turister kan se på ulve. Ulvene finder hurtigt ud af, hvor de ikke er ønsket, siger Erik Poulsen og uddyber:

- Det burde være op til hver enkelte lodsejer, om ulven skal reguleres eller ej. Der burde være blevet gjort noget allerede sidste år, siger han.

Andet end ulve

Erik Poulsen har været medlem af Venstre i flere år og er klar til at kæmpe for andet end at måtte skyde ulve.

- Jeg stiller ikke kun op for ulvedebatten. Jeg har beskæftiget mig med landbrug professionelt i store dele af mit arbejdsliv, og jeg går også meget op i landbrugsreformen, siger Erik Poulsen, der håber på at kunne påvirke Venstres valgprogram op til valget i Europa-Parlamentet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han håber på, at kendskabet til EUs love og regler kan blive udbredt, og det vil han stå i spidsen for.

- Det er blevet en sandhed, at EU siger nej, og det mener jeg ikke, at de gør. Vi kan allerede regulere problemulven, siger han.

- Jeg bliver utålmodig, når ministeren siger, at han skal finde et flertal i EU, og jeg savner en Europa-parlamentariker, der fortæller, hvad EU mener på området, siger Erik Poulsen.

Der er to andre kandidater til posten som spidskandidat for Venstre. Tirsdag bliver det afgjort.