Tidligt søndag morgen fik Morten Thøgesen en opringning fra en lodsejer om, at flere af hans får lå dræbt på marken og flere løbe skræmte og forvildede rundt udenfor indhegningen.

rich-media-1
33 får blev enten dræbt af ulven eller skudt efter at være blevet skambidt natten til søndag. Privatfoto.

Fårene afgræssede en mark ved Råsted, mellem Ulfborg og Idum, hvor de natten mellem lørdag og søndag blev jagtet og dræbt af en ulv eller flere ulve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Flere var allerede døde, da jeg nåede frem, mens cirka 40 procernt af de 33 får var skambidt med store åbne sår i maven eller i ryggen. Det var et frygteligt syn. Jeg måtte selv aflive flere og fik tilkaldt en jæger, for vi kunne ikke komme tæt på de sårede får. De var skræmt fra vid og sans, fortæller fåreavler Morten Thøgesen.

Ingen har hverken set eller hørt noget under angrebet.

rich-media-3
Privatfoto.

For to år siden oplevede Morten Thøgesen også at få uønsket besøg af en ulv. Dengang bekræftede DMA-analyser, at der var tale om en ulv. Denne gang er han også sikker på, det er en ulv.

- Det er for dårligt, at der fra politisk hold ikke bliver taget hånd om dette problem. Ingen tør for alvor lukke munden op. Det er ligesom om Danmark er delt i to dele, dem for ulv og dem imod ulven. De mennesker, der ønsker ulv i Danmark, de ved slet ikke, hvad de taler om, siger en vred Morten Thøgesen.

Fåreavleren regner også med at der denne gang skal indsendes DNA-materiale fra fårene.

rich-media-5
Flere af fårene var svært skadede og måtte aflives. Privatfoto.