Med en nyudvikling inden for kemikaliefri bekæmpelse af ukrudt, som udelukkende bygger på brugen af varmt vand kombineret med en ny og verdenspatenteret sensorteknologi, har det norske selskab Heatweed Technologies udviklet en effektiv og miljørigtig metode for bekæmpelse af ukrudt.

Metoden har fået stor opmærksomhed i både Norge, Sverige, Danmark og i andre europæiske lande. For nyligt blev selskabet kåret til "Årets Ekobedrift 2014" i Sverige i konkurrence med store, internationale selskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Strengere love og reguleringer i EU har skærpet behovet for effektive og sikre løsninger for kemikaliefri ukrudtskontrol. I sin begrundelse udtaler Ekoweb, som står bag prisuddelingen, at Heatweeds? virksomhed præges af en spændende og innovativ fremtid med mange udviklingsmuligheder og implementeringsområder - en helt ny måde at angribe fjende nummer ét, ukrudtet.

Løbende udvikling

- Vi har mere end 30 års erfaring med de fleste former for ukrudtskontrol, og vores udviklingsteam består af naturvidenskabelige fors

­kningsmiljøer og specialiserede maskiningeniører fra flere lande. Sammen med vores producent i Holland, Wave Weedcontrol, har vi udviklet enestående maskiner til hele Europa. Vi har en kontinuerlig udvikling af teknologier og maskiner og har flere prototyper i produktion og i test, fortæller ejer og daglig leder i Heatweed, Johan Kristian Rud. Han er agronom og bonde på en mere end 600 år gammel slægtsgård i Norge. Selv har han fået ødelagt sine lunger af 30 års kemikaliebrug, og det blev starten på at udvikle maskiner til kemikaliefri bekæmpelse af ukrudt.I Danmark er det Svenningsen, der er virksomhedens forhandler.Også til landbrug- Som supplement til selve maskinerne tilbyder vi vores kunder et støtteværktøj, rettet mod offentlige funktionskontrakter. Gennem dette støtteværktøj optimerer vi kundernes drift med markedets største maskinelle kapacitet, og de mest miljøvenlige og omkostningseffektive løsninger. Mange af vores kunder arbejder nemlig med bekæmpelse af ukrudt i byområder såsom parker, legepladser, boligområder, langs søer og vandløb, langs vejsiderne samt i nationalparker og i miljøbeskyttede områder. Derudover tilbyder vi også løsninger til frugt- og bærdyrkere, planteskoler, juletræsproducenter, samt udvalgte segmenter inden for landbrug, siger Johan Kristian Rud.claw