På Borgeby Fältdagar 2018 kunne Väderstad vise den nye 24 rækket Tempo L såmaskine for første gang i Norden. Maskinen havde dog verdenspremiere på en udstilling i Canada tidligere på måneden.

Det er dog langt fra første gang, at maskinen har kørt rundt i Norden og specielt i Danmark, hvor man i foråret 2018 blandt andet har haft maskinen til at køre hos Bregentved Gods på Sjælland.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Den har sået 300 hektar roer på Bregentved Gods, fortæller David Pedersen, direktør hos Väderstad Danmark.

Han fortæller, at det ikke er tilfældigt, at Danmark bliver valgt som et test-land for nye maskiner:

- I Danmark har alle bedrifter høje krav til maskineriet, og derfor ved Väderstad, at man i Danmark får seriøst input og tilbagemeldinger, når maskiner har været i test.

Han nævner også, at det er én af synergieffekterne med Semler Agro som forhandler i Danmark, at man kan lave disse former for 'prototype-test'.

- Vi har rigtig gode muligheder for at sætte maskinerne sammen med traktorer fra egen forhandler, hvilket giver os en meget stor fleksiblitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Enkelt maskine

David Pedersen fremhæver desuden Tempo L-enkornssåmaskinen fra Väderstad, som en enkelt opbygget maskine, med mulighed for stor kapacitet:

- Väderstad giver muligheden for at øge kapaciteten væsentligt med maskinen, idet der kan opnås høje hastigheder med samme nøjagtige præcision.

- Dermed ikke sagt, at man ikke kan køre i et normalt tempo med maskinen, for det kan man naturligvis, men at muligheden er der, er ret unikt på markedet.

Han fortæller, at maskinen igen sidst på sommeren befinder sig i Danmark, hvor der skal sås raps med enkornsmaskinen.