Udskiftningsprocenten i de britiske malkekvægbesætninger ligger inden for intervallet af 15 til 35 procent med et gennemsnit på 25 procent, selvom anbefalingerne fra flere sider kun er 20 procent.

Besætningsstørrelsen er en væsentlig faktor i omsætningen på bedriften, så derfor kan det bruges som drivkraft til at udvikle en udskiftningsstrategi, som sikrer kvaliteten i besætningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kvierne skal tidligt i gang

Omkostningerne, som er forbundet med opdræt af kvierne, er på mellem to til tre pence pr. liter mælk og er meget afhængig af opdrætsperioden. Sygdomme eller andre produktionsmæssige forstyrrelser kan derfor nemt få omkostningerne i vejret.

Traditionelt valgte man tidligere i de fleste besætninger at lade kvien kælve første gang efter tre år. Men da det er veldokumenteret, at det økonomisk kan svare sig at få kvierne til at kælve så tidligt så muligt, så de kan komme i gang med at producere mælk, vælger de fleste mælkeproducenter i dag at få kvierne til at kælve allerede efter 24 måneder.

En så tidlig start kræver stor opmærksomhed på detaljerne i alle faser af opdrætsperioden. Især de første seks måneder er vigtige for at få kvierne op på den rette vægt og frugtbare allerede efter 24 måneder.

Læs mere i Bovi

Læs mere i den nyeste udgave af Bovi, der udkommer fredag den 17. april.

Har du abonnement på bladet kan artiklen allerede nu læses på www.bovi.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen - klik her. Der kan bestilles abonnement på www.bovi.dk eller 7620 7970.