Mangel på økologisk svinekød i hele Europa gør livet lettere for de økologiske svineproducenter.

Efter flere år med svingende marked skaber stigende efterspørgsel fra især Frankrig, Italien og Tyskland tro på en mere stabil udvikling, og udvidelser af produktionen er igen på tegnebrættet. Det skriver Dagbladet Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til gengæld giver markante prishop på økologisk kød problemer for de danske producenter af økologisk pålæg.

Ialt 40-50 danske landmænd producerer cirka 80.000 økologiske grise om året. Det er endnu kun en fraktion af den konventionelle svineproduktion, der ligger på 25 millioner dyr om året.

Karsten Deibjerg Kristensen, administrerende direktør for Friland, oplyser, at økologisk svinkød lige nu koster op mod 1,10 kroner mere pr kg , end det gjorde på samme tidspunkt sidste år.

Lige nu koster det 23,80 kroner pr. kg, hvilket er 13,50 kroner mere end konventionelt svinekød. Sidste år på samme tid var merprisen 12,40 kroner pr. kg.