Der forventes kvæginteresserede gæster fra flere lande på Agromek, som er Nordeuropas største samlede landbrugsmesse.

- Agromek er et rigtig godt udstillingsvindue for vores eksport af levende dyr og af kvæggenetik, siger Lisbeth Holm, som er rådgivningschef i kvægavlsforeningen Viking Danmark, og fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi får besøg af en gruppe fra Rusland, som har planer om at etablere en stor kvægbedrift med i første omgang 5-7000 dyr. Russerne overvejer opkøb af levende kvæg til deres nye bedrift, og desuden vil de kigge på management- og staldsystemer.

Der er tale om et genbesøg, for repræsentanter, for Viking Danmark har for få uger siden besøgt den samme gruppe i Rusland.

Foruden Agromek skal russerne besøge fem større mælkeproducenter.

- Om det munder ud i en aftale om eksport af levende kvæg og kvæggenetik må tiden vise, siger Lisbet Holm.

Kvægudstillingen på Agromek har på forhånd aftalt besøg af cirka 130 udenlandske gæster fra 18 lande, herunder fra Australien, Chile og Zimbabwe. Desuden bliver der besøg af 35 svenske kvægfolk, der udover Agromek skal se på staldindretning hos mælkeproducenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Malkekøer og kødkvæg skal udstilles

Både de danske og udenlandske gæster kommer for at se det ypperste blandt Danmarks malkekøer og kødkvæg, og der bliver endnu flere at se på i år end sædvanligt.

- Gennem alle dagene har vi en fast udstilling med omkring 50 køer og tyre af forskellige racer. Om onsdagen har vi dyrskue for malkekvæg. Der er tilmeldt 230 køer fordelt på 150 Holstein, 50 Jersey og 30 røde køer. Det kan måske skyldes, at landmændene er blevet tidligt færdige med majshøsten og derfor har tid at tage på dyrskue, siger Lisbet Holm.

En lang række raceforeninger indenfor kvægavl har stande i hallen, hvor der også bliver demonstration af den nye aktivitetsmåler Sensitime, som kan give klare indikationer af, hvornår en ko i stalden er i brunst. En information, som kvægbrugeren får på sin smartphone.

Agromeks direktør, Claus Hermansen, glæder sig over interessen for kvægudstillingen i Hal Q.

- Det er dejligt, at så mange kvægbrugere vil præsentere deres dyr på kvægudstillingen og deltage i dyrskuet. Samtidig glæder jeg mig over samarbejdet mellem Viking Danmark og Agromek, som supplerer hinanden rigtig godt. Jeg ved, at rigtig mange besøgende ser frem til at se dyrene som en del af oplevelsen på Agromek-turen, siger Claus Hermansen.