250 fagfolk, virksomheder, venner af huset, praktikværter, censorer, tidligere studerende og samarbejdspartnere var mødt frem for at fejre åbningen af Danmarks næststørste videregående jordbrugsfaglige uddannelsesmiljø.

På borde rundt omkring i det 4.800 kvadratmeter store, nye uddannelseshus stod hjemmelavede mini hotdogs med pulled pork, rugbrødssnack og hvidvin. På 3. etage ved trappenedgangen bød uddannelseschef Lars Villemoes velkommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver skolen i en pressemeddelse

- Ved at flytte jordbrugsuddannelserne fra Vejlby til erhvervsakademiets hovedsæde i Viby kan vi etablere et fagligt samarbejde og socialt fællesskab med andre unge under uddannelse indenfor bl.a. it, økonomi og markedsføring. Der er så mange synergimuligheder. Det kan kun blive godt. Vi ser frem til fælles valgfag, masser af foredrag og sociale tilbud, lød det fra uddannelseschefen.

Væk med lukkede landbrugsmiljø

Det nye uddannelseshus deler adresse med 4.500 andre studerende på videregående uddannelser indenfor fx finans, entreprenørskab, multimediedesign og markedsføring. Et endnu mere dynamisk og tværfagligt studiemiljø er helt i tråd med politikernes ønske.

- Med flytningen får vi bedre muligheder end nogensinde for at skabe og udvikle de uddannelser og det undervisningsmiljø, som jordbruget har brug for. Et miljø, som vil kunne tiltrække unge til erhvervet og skabe rammer for rigtig god uddannelse, siger Lars Villemoes og tilføjer.

- Fremtidens ledere af landbrugsvirksomheder skal ikke gå i lukkede uddannelsesmiljøer, hvor der kun snakkes landbrug. De skal tilbydes det samme som andre unge. De skal have videregående uddannelse, der giver dem mulighed for at læse videre eller skifte karriere, lød det fra en glad uddannelseschef Lars Villemoes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rambøl har tegnet huset, der er indrettet af 'Erik-arkitekter' ved Lotte Kirkegaard. Jordbrugsteknologuddannelsen blev etableret i 2000 og har således været i Vejlby i 18 år. Men egentlig er den meget ældre, da den tidligere hed landbrugstekniker helt tilbage i 1967.