Efter kun en måned på den nye adresse i Videbæk har Nr. Vium Maskinstation haft indbrud. Maskinstationen har ikke nået at installere overvågning og alarmer efter indflytningen.

Tyvene brød ind i maskinhallen, hvor de stjal to Massey Ferguson gps'er og tre Samson Slurry Master 8000 computere til gyllevogne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er da brandærgerligt, at man ikke kan have sine maskiner i fred. Vi kan se på fodsporene på kølerhjelme og indstigningsbøjlerne, at tyvene har været rundt i næsten alle maskiner for at lede efter udstyr, fortæller Poul Erik Clausen, indehaver Nr. Vium Maskinstation.

rich-media-2
De nye Massey Ferguson var lige kommet ind i maskinhallen inden indbruddet. Foto: Nr. Vium Maskinstation.

Nr. Vium Maskinstation flyttede fra Hedevangsvej til Fruergårdsvej midt i februar. På den gamle adresse oplevede maskinstationen ikke indbrud.

Efter indbruddet sætter maskinstationen overvågningsudstyr, kameraer og ekstra lysspot op for at gøre det vanskeligere for tyvene at bryde ind uden at blive set.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over det mistede udstyr, men vi er også ærgerlige over, at medarbejderne ikke kunne udføre deres arbejde torsdag, fordi udstyret ikke virkede, siger Poul Erik Clausen.

Indehaveren fortæller, at han efter indbruddet, har været i kontakt med sine leverandører, som fortæller, at de stjålne gps og computere er værdiløse. De er kodet sammen med den enkelte vogn, og kan ikke genanvendes i en anden vogn uden professionel omkodening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Midt- og Vestjyllandspoliti oplyser, at der har været usædvanligt mange tyverier af gps-udstyr og andet elektronisk udstyr til traktorer den sidste måned fra landbrugsmaskiner i områder som Kibæk, Skjern, Holstebro, Bording, Herning og nu Videbæk.