Tørken har udfordret danske landmænd sommeren over, men deres tyske kolleger har sikkert også sendt mange bønner mod himlen. Syd for Stuttgart har det ikke regnet siden april, og det er her, DM i pløjning finder sted i den kommende weekend, skriver LandboUngdom i en pressemeddelelse.

Danske Martin Lindberg Velling og hans kollega Søren Korsgaard skal kæmpe om fejlfri pløjning i den tørre, tyske jord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg har været med til VM 10 gange, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Søren Korsgaard fra Holstebro, der som forsvarende danmarksmester stiller op til VM med sin vendeplov.

- Jorden er ekstrem tør og hård, og temperaturen er omkring 30 grader. Jorden brækker op i store klumper, og pløjningen er simpelthen ikke pæn at se på. Det er utrolig svært at få ploven til at arbejde, som den skal. Men vi gør, hvad vi kan, og vi justerer hele tiden for at få det bedst mulige resultat. Og alle andre har jo også grå hår på hovedet over det, fortsætter han.

Vandt over far

Den danske standardpløjer Martin Lindberg Velling er blot 21 år og er VM-debutant. Det var en stor overraskelse, da han sidste år vandt DM - blandt andre foran sin far Peter Lindberg Nielsen - så muligheden for et godt resultat i Tyskland er bestemt til stede.

- Jeg prøver at gøre mit bedste, men der er godt nok langt op til de bedste. Der er hård konkurrence, siger Martin Lindberg Velling, der til daglig er i lære som landbrugsmaskinmekaniker hos Lyngfeldt.

- Det er svært at sige i forhold til placeringer, men jeg håber at kunne lave noget ordentlig pløjning uden de store fejl. Det bliver en kæmpe oplevelse, slutter han.