Landmand Preben Drastrup fra Veggerby i Nordjylland har fået megen opmærksomhed på grund af en annonce, som han indrykkede i den lokale avis.

Ifølge dr.dk advarede han i annoncen om, at løse hunde på hans jord vil blive skudt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu er Preben Drastrup bange for, at folk synes, at han er en idiot.

- Det er egentlig bare et opråb om, at folk skal holde styr på deres hunde, siger Preben Drastrup til DR Nyheder.

Løse hunde skader vildtet

Men han holder dog fast i sin mening - hvis en løs hund løber ind på hans arealer, skyder han den.

- Det er ikke fordi, jeg har lyst til at skyde folks hunde, men jeg synes, det er træls, at de render her. Så jeg bliver nødt til at tage konsekvensen, siger han og forklarer, at de løse hunde skader vildtet og hans jagt.

- Langt de fleste vil have det dårligt med, at deres hund slæber et lam med hjem. Det vil man kunne undgå, hvis hunden er i snor i stedet for at lade den løbe frit, siger Preben Drastrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Balder-sag

Nedskydningen af labrador-hunden Balder ved Holbæk mandag den 26.marts fik debatten til at rase i Danmark. Er det i orden at skyde fremmede hunde, der bevæger sig ind på ens grund eller er hunde i dagens Danmark nærmest at regne som familiemedlemmer?

Ifølge en afstemning blandt dr.dk's læsere er vandene delt, idet 52 procent af de adspurgte mener, at det er i orden at dræbe et kældedyr, der bevæger sig ind på en fremmed grund, mens 46 procent stemmer nej.

Godt 16.000 stemmer er afgivet i skrivende stund.