Fra visse vinkler ligner den en ørkenracer bygget af Lego. Men der er tale om en noget usædvanlig og iøjnefaldende trehjulet kartoffeloptager fra den belgiske producent DeWulf, som nu er klar med femte generation af den specielle maskine.

Ifølge det britiske landbrugsmedie, Farmers Weekly, er den nye trehjulede, selvkørende DeWulf kartoffeloptager med betegnelsen Dewulf R3060 forfinet på væsentlige punkter. Det er stadig en to-rækket optager, og den kan bygges efter kundens specifikke ønsker. Men forfinelserne betyder blandt andet, at rensesystemerne er optimeret, og risikoen for stød og skader på kartoflerne er reduceret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I kabinen kan man elektronisk ændre indstillinger alt efter hvilke forhold, man kører under. Seks kameraer og to 10-tommers tv-skærme sikrer, at føreren kan følge med i, hvordan optagningen forløber.

Motoren er en 350-hestes Scania, som lever op til Stage IV final kravene. Den har 20 procent flere hestekræfter end forgængeren - men er 10 procent mere brændstoføkonomisk.