Epokes nye spredeskive med blandekammer, der lyder navnet MIXUS AST, har fået bedst mulig bedømmelse af Agromeks nyhedsudvalg.

Epoke er ovenud begejstret for bedømmelsen, og i salgsafdelingen tælles der ned til Agromek-messens åbningsdag.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi glæder os altid til Agromek-messen, men når et produkt, som vi har brugt mange ressourcer på at udvikle, opnår bedst mulig vurdering, ja så glæder vi os endnu mere, udtaler salgschef John Overgaard Jensen.

Kompositmateriale

Når Agromeks jury bestående af en række specialister har givet MIXUS AST topkarakter, skyldes det blandt andet produktets 100 procent blanding af salt og væske, der ifølge Epoke giver optimal vedhæftning til vejbanen og medfører bedst mulig udnyttelse af udlagt saltmængde samt reducerer spild i grøftekanter.

Dertil kommer et dynamisk spredebreddestabilisering, som sikrer en skarp afgrænsning af spredebilledets kanter.

Af andre fordele nævne Epoke selv en "optimal udnyttelse af udlagt saltmængde og reduceret spild giver mulighed for at reducere saltforbruget til gavn for bevoksning og grundvand" og "reducerede omkostninger til saltindkøb som følge af optimal udnyttelse af udlagt saltmængde."

Samtidig anvender MIXUS AST kompositmateriale kombineret med innovativt børstesystem, som modvirker at restsalt fryser på spredeskive, hvilket igen mindsker vægten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under spredeindsatsen sker der løbende ændringer af kørehastighed, symmetriindstilling, spredebredde og spredemængde. Dette betyder, at den materialemængde, som tilføres spredeskiven, målt i både volumen og i vægt, er i konstant forandring.

Eksperternes vurdering

Agromeks jury begrunder tildeling af de tre stjerner med denne ordlyd:

- Den nye spredeskive med blandekammer er en helt ny type blandekammer, hvor salt og saltlage omføres til en "Slush". Den fugtige salt og de nykonstruerede vinger på tallerkenen giver et mere nøjagtigt spredebillede. Det medfører en bedre effekt af saltet og gavner miljøet ved, at mindre salt ender i grøfterne. Traditionelt spredes salt og væske på kørebanen af en kombispreder. Trafikken forestår herefter blandingen. Fremover vil vintertjenesten ikke være afhængig af trafikintensiteten, da blandingen sker i kammeret. Der er mulighed for, at tidligere SIRIUS AST-spredere kan ombygges til den type blandekammer.