Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Tre selvkørende finsnittere til Nordjylland

Af Morten Damsgaard - 30. nov. 2016 KL. 17:31

  • ww230108_1
  • ww230108_2

To store nordjyske maskinstationer har tilsammen købt tre nye finsnittere på Agromek.

Der er gang i håndslagene hos Bøns Maskinimport, som importere Krone. På Agromek har de alene onsdag afsluttet tre finsnittere-handler. To BigX 700 til Tobberup Maskinstation samt en BigX 630 til Toftegaards Maskinstation.

- Desuden har Tobberup Maskinstation købt et butterflysæt i form af et 10 meter Krone EasyCut B1000 CV Collect med båndudstyr, fortæller Ramus Pejs, fra RP Maskinservice ApS, som skal leverer de mange Korne-maskiner til de to maskinstationer.

Ens maskiner

For begge maskinstations vedkommende er der tale om et genvalg til Krone.

- Vi har i sæson 2016 kørt med en Krone BigX 630, og til sæson bytter vi finsnitter nummer to af et andet mærke til endnu en Krone BigX 630, fortæller Flemming Christensen, indehaver af Toftegaards Maskinstation.

- Det bliver langt lettere, når begge finsnittere er ens, både hvad angår betjening, men i den grad også med sliddele.

Netop at maskinerne er ens, er også noget der tiltaler Tobberup Maskinstation, som på Agromek gav håndslag på to finsnittere.

- Vi ville egentligt have byttet vores ældste Krone BigX 700 til en ny, men vi kom på Agromek til at tale om besværet med at have to forskellige finsnittere, da vi får en knivcylindre med flere knive i, og derfor blev vi enige om en handel med to finsnittere frem for én, fortæller Henrik Kristoffersen, medindehaver af Tobberup Maskinstation.

Finsnitterne bliver leveret med NIR-sensor og udbyttemåler.

- Det er vigtigt at være klar til kravene fra vores kunder, og det er også langt lettere når begge finsnittere har det samme udstyr, fortæller Henrik Kristoffersen.

15.000 hektar

Hos Tobberup Maskinstation har man nået 15.000 hektar på det 10 meter brede Krone EasyCut B1000 CV Collect skårlægger, som nu udskiftes til et nyt.

- Det er gået rigtigt godt, og det er også derfor vi køber endnu et Krone skårlæggersæt, fortæller den nordjyske maskinstation.

Også hos Toftegaards Maskinstation kører man med skårlæggere fra Krone. Vi kører på nuværende tidspunkt med den tredje BigM-skårlægger fra Krone, med stor tilfredshed, fortæller Flemming Christensen.

Service er vigtigt

Begge maskinstationer oplever en god support fra forhandleren RP Maskinservice.

- Det er ekstremt vigtigt med en god opbakning fra forhandleren i sæsonen, og hvis vi skal have reservedele direkte fra Tyskland, går der aldrig mange timer, inden de er hos os, lyder det fra de to maskinstationer.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame