Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Tre New Holland-forhandlere indleder samarbejde

Af Rasmus Dalsgaard - 1. okt. 2013 KL. 15:44

De tre New Holland-forhandlere, SP Maskiner A/S, Lyngfeldt A/S og Lykke Smeden A/S har fra den 1. oktober 2013 indledt et strategisk samarbejde.

SP Maskiner A/S i Skanderborg, Lyngfeldt A/S i Hadsten og Lykke Smeden A/S i Gjerlev har indgået en samarbejdsaftale, som skal sikre et tæt samarbejde om New Holland i de tre forretningers områder.

Men alle tre forretninger bevares som selvstændige juridiske og økonomiske enheder med uændret ejerskab.

Målet med det nye samarbejde er, at det skal give større konkurrencekraft gennem blandt andet fælles markedsføring og fælles disponering af nye maskiner fra new Holland, som også har tilskyndet til at de skulle finde sammen.

Forretningerne har blandt andet mulighed for at afgive ordrer direkte på fabrikken, og blandt andet derfor er det vigtigt at med et koordineret indkøb.

Bedre indkøb

Jørn Seidelmann, der er indehaver af Lyngfeldt A/S, peger på, at netop New Hollands omfattende modelprogram gør det til en udfordring at disponere, fordi der i mange tilfælde skal afgives ordrer på de modeller, som forventes at kunne sælges tre til seks måneder ude i fremtiden. Det er nødvendigt, fordi ikke alle kunder vil vente så længe på en ny traktor.

Samarbejdet betyder derfor, at de tre forretninger får meget bedre mulighed for at købe rigtigt og bredt ind og mere omkostningseffektivt, så kunderne får et bedre udvalg at vælge imellem.

Og de kunder, der planlægger deres indkøb inden for forretningernes disponeringsterminer, opnår en prismæssig fordel.

Desuden får forretningerne fælles lager og kan også bedre disponere reservedele, så de opnår en endnu bedre service.

Tilsammen tegner de tre forretninger sig for et salg på 75 traktorer om året og har et mål om at øge salget til op mod 100 enheder.

Store krav til forhandlere

De tre samarbejdspartnere ser også deres aftale som en naturlig udvikling for at matche de stadigt større landbrug.

- Der stilles enorme krav til os, og på denne måde opretholder vi et lokalt serviceniveau i vores tre områder, og det er vigtigt, for landbrugskunderne stiller store krav til os som servicepartner, siger de.

Det handler ifølge de tre maskinhandlere også om at være omkostningseffektive, fordi maskinhandlere er en omkostning for landmændene, som er oppe imod international konkurrence med indtægter, der er styret af verdensmarkedet og omkostninger, som er særligt høje i Danmark.

- Det er vigtigt for os, at det bliver optimalt for kunderne at køre New Holland i hele Østjylland, siger de.

Forretningerne i samarbejdet dækker tilsammen et område fra Horsens i Syd til Hadsund i nord og omtrent ind til den jyske højderyg.

- Vi kommer helt sikkert til at styrke hinanden med et større udvalg af traktorer og mere ekspertise på værkstederne.

Kender hinanden

De tre forretningsindehavere, Jørn Seidelmann, indehaver af Lyngfeldt, Martin Lykke, indehaver af Lykke Smeden, og SP Madsen, indehaver af SP Maskiner, har i forvejen et godt kendskab til hinanden og har også samarbejdet uformelt - særligt Lyngfeldt og Lykkesmeden har haft et uformelt samarbejde, som ofte er kommet kunderne til gode.

- Det er et samarbejde, som i høj grad byggede på gentlemen agreements. Nu bliver vores samarbejde mere formaliseret, og vi kan i højere grad optimere de kompetencer, som vores medarbejdere har inden for det store New Holland-program, fortæller de.

De tre forretninger har tre forskellige redskabsprogrammer, som de fortsætter uændret med. Lyngfeldt har Kverneland, Lykke Smeden har Lemken, mens SP Maskiner har Kuhn.

Medarbejderne er vigtige

De godt 60 medarbejdere, som er tilsammen i de tre virksomheder, blev orienteret i slutningen af sidste uge, og herefter gik der et orienteringsbrev ud til kunderne.

- Nu skal vi i gang med en integrationskampagne internt i de tre virksomheder, for vi kan nok beslutte samarbejdet, men det er medarbejderne, der skal gennemføre det, og det er vigtigt, at de får sat ansigt på hinanden, siger de tre indehavere, som mandag eftermiddag var samlet hos Lykke Smeden i Gjerlev for at markere indledningen på samarbejdet, som kan udvikle sig yderligere i fremtiden.

- Nu indleder vi med dette samarbejde. Men hvor det ender henne, ved vi ikke, for vi vil selvfølgelig udbygge samarbejdet, hvor det er logisk, og hvor det giver mening, siger de og tilføjer, at de også forventer, at fremtiden sikkert også vil ændre sig.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame