Der er god grund til at hejse flagene hos Agri Nord i Hobro 1. juli.

De tre økonomiassistenter Hanne D. Møller, Kirsten Nielsen og Anette Sørensen har nemlig 40 års jubilæum den dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke usædvanligt, at ansatte i landboforeninger har været der i mange år, men jeg har alligevel aldrig hørt om tre med jubilæum samme dag, siger de tre jubilarers teamleder, Berit Kristoffersen, der for øvrigt selv har 40 års jubilæum til næste år.

Om formiddagen samles alle kollegaerne i huset til kaffe og brød, og festlighederne fortsætter til aften for kollegaer og familie til fest på Bies Bryghus i Hobro.

Gode kollegaer

De tre jubilarer mødte hinanden for første gang på parkeringspladsen udenfor centret i Hobro som unge 18-årige piger i 1979. De havde alle tre taget den 1-årige EFG-uddannelse på handelsskolen, og skulle starte som elever hos det daværende Hobro og Omegns Landbo-forening, som efter et par fusioner i dag hedder Agri Nord.

- Vi er blevet rigtig gode venner, og vi holdt mange gode ungdomsfester sammen i de første 10 år, vi var her, fortæller Anette Sørensen.

De tre er enige om, at det især er kollegaerne og det arbejdsmæssige netværk, der er det bedste ved at arbejde i Agri Nord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uden internet og printer

Da de tre piger startede på kontoret, så hverdagen noget anderledes ud end i dag. Der fandtes ingen printer, og internettet var lige opfundet og var ikke noget, der blev brugt i almindelige virksomheder.

- Vi måtte sende vores papirer til tryk, og fik dem først tilbage efter et par dage, fortæller Hanne D. Møller og mindes store disketter, der blev sendt med posten, og dataapparater, der fyldte hele rum.

- Vi regnede med blyant på papir og skrev først tallene ind i terminalen bagefter. Vi måtte og-så deles om tastaturerne, for der var ikke et til os alle, fortæller hun.

Selvom den teknologiske udvikling har gjort en del arbejdsgange nemmere, så er både kun-dernes landbrug, deres regnskaber og den lovgivning, der omgiver dem, blevet stadig mere komplekse.

- Erhvervet har udviklet sig enormt, siger Kirsten Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men mange af deres kunder er de samme. Anette Sørensen har en kunde, hun har haft siden sin første dag i Agri Nord, og Hanne D. Møller har én, hun har serviceret siden 1980.

Alle tre økonomiassistenter er indstillet til Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs medalje for deres indsats i Agri Nord.