Med tre aksler og 40 kubikmeter er US 340 den absolutte topmodel i Samson Agros nye US-serie, som får verdenspremiere på Agritechnica 2017. Den nye serie rummer størrelser fra 28 til 40 kubikmeter over i alt fire modeller.

Udviklingsafdelingen hos Samson Agro er begyndt helt fra bunden med et blank stykke papir. Den nye sprederserie bringer Samson ind i det såkaldte 'bredkasse'-segment. Samson Agro fortæller, at serien er karakteriseret ved at have en meget stærk konstruktion og høj kapacitet med lav læssehøjde. I følge Samson opriver og spreder den selv tungt og meget sammenpresset materiale optimalt ved hjælp af et helt nyudviklet spredebord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Modellen som vises på Agritechnica, er en US 340, den største model med tre aksler, der kan indeholde 40 kubikmeter materiale, fortæller Torben Larsen, Salgs- og Marketingchef, Samson Agro.

Ny styring

Sammen med de to nye spredere introduceres der to nye styresystemer, SpreadMaster 6500 og SpreadMaster 8500, til spredere for første gang på en international udstilling.

De to nye styresystemer giver chaufføren mulighed for at veje og dosere spredningen af materialet, så det dækker alle brugers behov. Der kan opsamles data på spredningen, der kan bruges som dokumentation overfor myndigheder eller kunder.

SpreadMaster 6500 kører bundkædehastigheden proportionalt med sprederens kørehastighed for en mere præcis dosering af materialet. Den kan tælle spredetid, teoretisk vægt og antal hektar.

SpreadMaster 6500 kan som tilvalg opgraderes til at foretage volumetrisk dosering. SpreadMaster 8500 er mere avanceret og kan praktisere alle typer af vejning: Volumetrisk, statisk eller dynamisk. Ligesom den kan uploade tildelingskort og dosere efter dem. Og derefter lave egne kort med den aktuelle nøjagtige dosering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Øget krav

- Vi oplever øgede krav til vores spredere, både når det gælder kapacitet, håndtering af vanskelige materialer og dokumentation af doseringen/spredningen overfor myndigheder og kunder, fortæller Thomas Rasmussen, Produktchef for spredere hos Samson Agro.

Han fortæller, at Samsons nye system kan bevise spredning, så gældende miljølovgivning vedrørende udbringning af fast gødning kan dokumeteres.

- Desuden kan systemet bruges til fakturering for udført arbejde med sprederne. Med valg af de nye spredere vil vores brugere være sikret langt ind i fremtiden, når det gælder optimal spredning og dosering af alle typer af materialer, fortæller Thomas Rasmussen.

Ny enkelt akslet model

En anden ny spreder på Agritechnica, vil være den enkelt akslet Flex II 20E på 20 kubikmeter. Den er bygget på baggrund af den nuværende Flex-spreder, men forsynet med en række forbedringer, efterspurgt af brugerne. Samson Agro fortæller, at den nye Flex-spreder udmærker sig ved at kunne leveres med nye doseringssystemer og vejning samt meget høje hjul, så den er nemmere at trække og laver færre køreskader.