Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Transportordfører: Reglerne for transport af maskiner bør laves om

Af Sf Erik Suhr - 19. feb. 2016 KL. 13:03

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, vil have reglerne for transport af landbrugsmaskiner til og fra dyrskuer kigget efter i sømmene.

Når sommerens dyrskuer slår dørene op, kan det potentielt være uden deltagelse af de største landbrugsmaskiner. Det vil venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen have lavet om på.

Ifølge Dimensionsbekendtgørelsen, skal landbrugskøretøjer, som overstiger 3,30 meter i transportbredde og samlet længde overstiger 18,75 meter nemlig bugseres på en blokvogn, når de skal fragtes til og fra dyrskuerne.

citat startcitat start

- Vi skal alle sammen være her, og det gælder også udstillerne på landet dyrskuer.

- Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører for Venstre

citat slutcitat slut

Og disse regler betyder, at flere udstillere overvejer at blive væk fra dyrskuerne.

- Jeg er kommet på dyrskuer og har kravlet rundt på mejetærskere og andre store høstmaskiner siden jeg var knægt og det ville virkelig være ærgerligt, hvis det ikke længere skulle kunne lade sig gøre, siger Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører for Venstre.

Plads til alle

Venstres transportordfører er klar i mælet, når han taler om dimensionsbekendtgørelsen og de konsekvenser, den har for landets dyrskuer.

- Vi skal alle sammen være her, og det gælder også udstillerne på landet dyrskuer. Hvis ikke, håndhævelsen af dimensionsbekendtgørelsen laves om, bliver konsekvensen at udstillerne bliver væk, og det synes jeg bestemt ikke er rimeligt. Derfor sætter jeg mig gerne i spidsen for et initiativ, som arbejder for at afskaffe de regler, som er urimelige og tåbelige i min verden, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Kristian Pihl Lorentzen har derfor bedt sin partifælle, transportminister Hans Christian Schmidt om at se nærmere på reglerne.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame