Transportminister Magnus Heunicke (S) har i et brev til Asfaltindustriens administrerende direktør, Anders Hundahl, omkring landbrugets kørsel med tunge gyllekøretøjer konstateret, at det er en sag, "hvor der er forskellige holdninger til, hvad der er gældende og divergerende datagrundlag":

- Det illustreres af udmeldingerne fra blandt andet landbruget og fra andre sider, blandt andre Jeres tilkendelser, skriver ministeren blandt andet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Magnus Heunicke konstaterer videre, at der er kommet en række kritiske bemærkninger i forbindelse med høringsfasen for udkastet til ændringer i færdselsloven, der ellers skulle muliggøre, at flere typer landbrugsmaskiner kan benyttes på veje:

- Bemærkningerne i forbindelse med høringen trækker i forskellige retninger. Jeg har derfor besluttet, at jeg ikke vil fremsætte lovforslaget på nuværende tidspunkt. Jeg vil i stedet nu overveje, hvordan der kan gås videre med problemstillingen med henblik på at finde den bedst mulige løsning, skriver Magnus Heunicke.

Uvildig rapport

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, har tidligere over for ministeren peget på, at der er "hårdt brug for udarbejdelse af en endelig, uvildig rapport baseret på forsøg og fakta - og ikke blot teoretiske beregninger".

Han har opfordret til at sikre en velfunderet rapport ved at inddrage landbrugets organisationer, Kommunernes Landsforening og Asfaltindustrien i arbejdet:

- Det glæder mig, at ministeren åbenbart vil sikre et korrekt datagrundlag, før der lovgives, siger Kristian Pihl Lorentzen til Maskinbladet og understreger, at Venstre går efter generelle lempelser af reglerne for kørsel med tunge moderne redskaber.