Som et ægte cykelhold turnerer Valtra i øjeblikket rundt i Danmark, med mål i flere danske byer.

Valtra Demo Tour kalder Valtra karavanen på 12 traktorer, som hver dag gør hold i en ny dansk by. Turen startede i mandags i Nordjylland, og nu fortsætter Tour de Valtra ned igennem Jylland, over Fyn, Lolland og afslutter på Sjælland i næste uge.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hver dag er der inviterede cirka 100 danske landmænd, som enten er Valtra-kunder, eller påtænker køb af en Valtra-traktor.

- Det er på mange måder en utrolig målrettet demo-tur, hvor vi holder de besøgende på et forholdvis lavt antal, for på den måde at sikre, at samtlige kunder kommer igennem alle aktive stationer, forklarer Jimmi Ravnborg, salgs- og produktchef hos Lantmänn Maskin DK, som er den danske importør af Valtra.

De otte forskellige stationer omfatter de nye Valtra modeller som S4, T4 og NX - den knækstyret N-serie.

- Når der ikke er flere besøgende, så er der mulighed for at komme rundt og prøve samtlige modeller, hvor vi blandt andet viser den trinløse transmission i alle tre modelserie, desuden viser vi knækstyringen ved frontlæssearbejde på NX-serien, vendeudstyr på T-serien, autostyring på S-serien og naturligvis de øvrige funktioner i samtlige modeller, fortæller Arne Spejlborg, direktør hos Lantmänn Maskin DK.

Knækstyret begejstrer

Under Maskinbladets besøg på turen, var der især stor begejstring at spore for den knækstyret Valtra NX.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinbladet besøgte turen midt i Jylland i Herning, hvor der primært er mange kvægbrug. Flere fortalte om den lille venderadius og dermed den snilde manøvrering, som kan komme mange til gode på bedrifterne - både i køresiloer, men også i stalde og lader.

Desuden løb den nye Valtra T-serie selvsagt med meget opmærksomhed, hvor Valtra viser en helt ny traktorserie, hvor 80 procent af indholdet faktisk er nyt - sammenlignet med Valtra T3, som er den tidligere T-serie fra Valtra.

Sammen med Valtras egne produkter, er der en række underleverandør med på turen: Michelin, Ålö samt Ovethi.