Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Tørrer hø på under otte timer

Af Jesper Overgård Lehmann - 15. okt. 2012 KL. 11:33

Italiensk anlæg tørrer hø i to etager og håndterer baller i alle størrelser. Anlægget er opbygget af moduler, og kapaciteten kan tilpasses gårdens behov.

Bjarke Thomsen driver sammen med sin bror 750 hektar, hvoraf cirka 200 hektar er udlagt med græs, som enten wrappes til ensilage eller tørres til hø. I alt laver han cirka 8.000 baller hø og wrap om året.

- Langt hovedparten af høet sælger jeg til hestefolk, og de kræver, at kvaliteten er 100 procent i orden hver gang, og det, regner jeg med, tørreanlægget kan sikre. For mig ligger der en stor værdi i høet, forklarer Bjarke Thomsen.

Tørringsprocessen kræver en varmetilførsel, og hos Bjarke Thomsen er det primært halmfyret, der leverer varmen, men anlægget er købt med en dieselbrænder, som selv kan slå til, hvis der er mangel på varme.

- Tørringsmodulet kan tilpasses både rundballer og forskellige formater af minibig- og bigballer, men bigballerne bør maksimalt være 80 centimeter høje, for at de bliver tørret jævnt over hele ballen. Afhængig af typen kræves der blot forskellige indsatser monteret i luftkanalen, forklarer Ivan Dalsgaard.

Læs mere om det italienske høtørringsanlæg i næste nummer af Bovilogisk, der udkommer fredag den 19. oktober.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.bovilogisk.dk. Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.bovilogisk.dk eller 7620 7970.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame