Rygterne om en kommende tørkepakke, der blandt andet indeholder tilbagebetaling af indbetalte jordskatter for 2018 og midlertidig afgiftsnedsættelse for landbruget, bliver positivt modtaget på Bornholm. Men afgifterne bør fjernes permanent, mener Lars-Ole Hjort-Larsen, formand for Bornholms Landbrug og Fødevarer. Det skriver Bornholms Tidende.

? Det er en start, at man i 2018 vil fjerne jordskatten og nogle andre afgifter, men jeg ser det kun som et lille skridt på vejen. Hvis det virkelig skal batte noget, skal man også gøre det i årene fremover, siger han til avisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

? Vi har altid argumenteret for, at vi skal have færre af den her type afgift, som man kun har i Danmark og ikke i vores nærmeste konkurrentlande. På den måde bliver vi mere konkurrencedygtige og kan nemmere klare os, hvis en lignende situation som i år opstår fremadrettet, uddyber han.

Øens landmænd lægger planer

Bornholms Landbrug og Fødevarer anslår, at sommerens ekstreme vejr vil koste de bornholmske landmænd omkring 150 millioner kroner. Det skyldes tab på høsten og stigende priser på foder til dyrene. Derfor får udsigten til en samlet hjælpepakke på 700 millioner kroner til hele landet ikke den bornholmske landmand til at juble.

? Det er fint nok, at man har lavet det her, men det er bare ikke nok i det lange løb, siger Lars-Ole Hjort-Larsen.

Bornholms Tidende skriver desuden, at en del af øens landmænd i øjeblikket er i færd med at lave aftaler med kornproducenter om prisen på suppleringskorn. Størstedelen af landmændene regner med at løbe tør for deres eget korn omkring årsskiftet eller i begyndelsen af det nye år.