Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Tørke kan true landmænds EU-støtte

Af SSV - 9. jul. 2018 KL. 10:40

På grund af de mange ugers tørke kan landmændene ikke nå at få deres efterafgrøder til at spire inden 1. august

De mange timers sol og tørvejr kan blive dyrt for mange landmænd. Det er et lovkrav fra EU, at landmændene har efterafgrøder tilbage, når de har høstet, som kan suge kvælstof i jorden til sig. Hvis ikke der er det, ryger en del af deres EU-støtte.

Sammenlagt med underskuddet på høsten får det store konsekvenser for landbruget, fortæller Martin Merrild, der er formand for Landbrug og Fødevarer til DR Trekanten.

- Vi kan ikke sætte kroner og ører på omfanget endnu, men vi taler om rigtig mange penge. Det, vi ser nu, og de resultater vi har, tyder på mindst en tredjedel mindre høst og et tab på mindst fire-fem milliarder kroner, siger han og fortsætter:

- Vi kan allerede sige nu, at det her betyder voldsomt store tab for stort set alle landmænd i Danmark. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det her kommer til at vælte nogle landmænd fuldkomment. Det er helt uundgåeligt, siger han.

I Seest lidt uden for Kolding har landmand Poul Christensens marker set bedre dage.Det grønne græs er stort set umuligt at se, for det er visnet væk og tørret ud.

- Det er et trist syn og rigtig træls. Man kan jo se lige her, at det bliver et dårligt år for mig, og det kommer til at få stor betydning for mig, siger Poul Christensen.

Han vurderer, at han kommer til at mangle mindst to millioner kroner på sin drift i år, og som tingene ser ud nu, tør han heller ikke regne med EU-støtten.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame