I takt med, at landbrugene bliver større, ses der en stigende efterspørgsel på de helt store vogne, oplyser Tipvogn.dk i en pressemeddelelse.

Danske tipvogn.dk har derfor lavet et samarbejde med irske Smyth Trailers Ltd om deres 4-akslet Smyth Fieldmaster FM30.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det startede som en fiks idé ? kunne der laves en 4-akslet vogn, som kunne overholde de danske regler på området? Idéen udviklede sig, og inden længe var fabrikken overtalt til at lave en, fortæller Thomas Wester fra Tipvogn.dk i pressemeddelelsen.

Den første vogn kom til Danmark medio 2017, hvorefter den var på tur rundt i landet til demonstration. Den blev godt modtaget og i sæsonen 2018 har Tipvogn.dk leveret otte Smyth Fieldmaster FM30.

Fordelene ved en 4-akslet vogn er, at den lovligt må have 30 tons akseltryk. Det er seks tons mere end en 3-akslet vogn, som maksimalt må have 24 tons akseltryk. Da en 4-akslet vogn kun vejer cirka et ton mere i egenvægt, giver det en ekstra lastevene på fem tons. Det vil sige, at den lovlige kapacitet på landevejen er cirka 25 procent højere end en 3-akslet vogn.

Smyth Trailers har eksisteret siden 1994 og er ejet at brødrene Sam og Clive Smyth. De producerer landbrugs- og entreprenørvogne. Smyth vogne importeres og markedsføres af Tipvogn.dk i Danmark.