Arrangørerne af bioenergimessen ved NutriFair har tilrettelagt et fagligt program for de besøgende på messen, samtidig med at messeområdet er fyldt med leverandører og rådgivere til bioenergisektoren.

- Det er spændende og dejligt at mærke den opbakning, som vi har fået indtil nu både fra leverandører og faglige indlægsholdere til bioenergimessen, siger Kris Vetter fra Bioenergimagasinet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formand for Nature Energy og tidligere landbrugspræsident Peter Gæmelke har sagt ja til at komme med indledende bemærkninger til åbningen af messen og det faglige program.

- Han kender om nogen til både primærlandbrug, landbrugets fagorganisationer og nu som formand for Nature Energy også den kommercielle del, hvor Nature Energy er en af de førende virksomheder, når det gælder opførelses af nye biogasanlæg i Danmark, siger Kris Vetter.

Bioenergi og biogas på dagsordenen

Bioenergimessen afvikles parallelt i nabohallen til NutriFair, som i år havde mere end 5000 besøgende husdyrproducenter.

Danske husdyrbrug leverer i stigende omfang gylle til biogasanlæg, og er samtidig energiforbruger af både biomasse, biogas og andre energikilder.

Men som husdyrbruger er der mange valg, der skal træffes, når energiforsyningen skal planlægges, eller en biogasproduktion skal etableres eller udvides.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I skrivende stund sender vi invitationer ud til bioenergi-interessenter og biogasfolk, så vi er sikre på, at det er beslutnings- og købedygtige besøgende, der kommer til messen og de faglige indlæg til gavn for udstillerne, siger Kris Vetter og fortsætter:

- Men husdyrproducenter, der har eller overvejer biogasproduktion, er halmsælgende eller anvender biomasse hjemme på gården, er selvfølgelig også meget velkommen inde på bioenergimessen, som er åben for alle.

Konferencen finder sted den 16. januar i Messe C Fredericia, hal D.