Når den danske landbrugsmaskinvirksomhed Thyregod onsdag den 28. november fejrer sit 100-års jubilæum, sker det på Agromek i MCH Messecenter Herning.

Det er meget bevidst, at Thyregod har valgt Agromek til at fejre sit jubilæum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi synes, at Agromek er det perfekte sted at markere vores jubilæum, for vi er en landbrugsmaskinfabrik, og Agromek viser netop, hvad hele denne branche kan, siger Claus Harrild Jensen, administrerende direktør hosThyregod A/S.

For Thyregod har Agromek altid spillet en vigtig rolle i kontakten til danske og udenlandske landmænd, og virksomheden har da også været udstiller på Agromek lige siden starten - nu for 41. gang.

Strukturudviklingen har ikke kun ført til færre landmænd, men også færre virksomheder i landbrugsmaskinbranchen.

- Vi er faktisk syv-otte virksomheder, der i dag er samlet i Thyregod. Vi overtog maskinfabrikken Tim i 2001 og Kimadan i 2006, og forinden var Kimadan et resultat af fem-seks virksomheder. Vi kører videre med alle tre brands, som supplerer hinanden godt. Thyregod står fortrinsvis for roeoptagere og kamerastyrede rækkerensere, mens Tim står for tip og Græsvogne samt roeoptagere. Dertil kommer Kimadan med gyllevogne og gyllepumper til for- og lagertanke, fortæller Claus Harrild Jensen, der har været ansat i virksomheden i snart 30 år og siden 2010 som direktør.

Virksomheden Thyregod ligger i byen af samme navn mellem Vejle og Herning og har omkring 22.000 kvadratmeter under tag til produktion og lager og har 40 medarbejdere.