Bioenergi-zonen i Hal D er ret hurtigt blevet et stort aktiv for NutriFair i Fredericia - fagmessen for husdyrproducenter. Og i 2019-udgaven dannede temaområdet også rammen om en stor bioenergi-konference med internationalt tilsnit, skriver NutriFair i en pressemeddelelse.

Konceptet bakkes op af flere udstillere, blandt andre Cir-Tech A/S, som sælger anlæg til separation af gylle og biomasse samt beslægtede produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det var en rigtig god messe - og på et højere fagligt niveau, end man normalt ser. Der bliver gået mere i dybden med fagligheden omkring biogas og så videe - det er spændende, og jeg kan godt lide den rejse, vi er i gang med. Fremtiden er jo ikke, hvad vi har lavet - nej, det er hvilken retning vi skal gå i, hvad vi skal lave i morgen, påpeger direktør og indehaver Preben Nissen.

Han vurderer, at den stærke faglighed, med blandt andet anerkendte forskere på scenen, kan trække nye besøgsgrupper til - samtidig med at den mere produktrettede og praktiske tilgang også fortsat skal have en fremtrædende plads.

- Det er en god kombination, og jeg tror, det er den rigtige vej, NutriFair følger der, bemærker direktøren.

Skærbæk-virksomheden fik solgt et stort anlæg til optimering af biogasudbyttet fra halm på årets messe, men ellers er direkte salg ikke sædvanligt - målet er mere at skabe og pleje kontakter.

- Det er ret omfattende løsninger, vi tilbyder, så der kan sagtens gå et par år fra første kontakt til en endelig aftale. NutriFair er et super forum til at vise flaget, vise at man kan tænke ud af boksen, være innovativ og en god samarbejdspartner, siger Preben Nissen i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange interessante besøgende

Sønderjysk Tørreindustri A/S har siden 1965 leveret foderprodukter til landbruget. Halm- og gasstrøelse fra Løgumkloster-virksomheden skaber et merudbytte fra biogas på op til henholdsvis 16 og 24 procent i forhold til rå halm.

- Det var første gang, vi var med som udstillere, og vi var meget godt tilfredse. NutriFair ligger centralt i Jylland, og vi oplever, at der kommer mange af vores kunder. Vi kunne mærke, at de besøgende kom ind i Hal D med lidt forsinkelse, men der var tale om en masse interessante folk fra både biogasområdet og landbrugserhvervet, fortæller Jesper Lange, søn af direktør Ejnar Lange.

Halmstrøelse til køer er det klart største forretningsområde for Sønderjysk Tørreindustri:

- Vi anslår, at vi har haft besøg af ejerne til cirka 5000 køer - det er lidt det, vi bruger som målestok, og det synes vi er temmelig godt for det første år. Det er meget relevante besøgende - der er ikke en masse hobbylandmænd, som skal købe lidt strøelse til deres hest. Al respekt for dem, men vi er ikke rigtig gearet til salg i små mængder i specialemballage, forklarer Jesper Lange, som bestemt regner med at deltage på NutriFair næste år også.