Agritechnica 2011

Claas har i samarbejde med Weidemann udviklet et nyt system, der automatisk regulerer udskuddet på bommen på teleskoplæsseren afhængig af belastningen på maskinen. Det betyder, at chaufføren ikke selv skal holde øje med, om han eller hun er tæt ved den grænse, der får sikringen for overlastning til at træde i kraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er det nogen fordel? Ja, det kan det være. Nye krav til sikringer mod overbelastning af løftearmen, EN 15000, der mindsker risikoen for, at maskinen vælter, betyder, at man som chauffør kun kan trække bommen ind, når sikringen træder i kraft. Det giver samtidig et ophold i arbejdscyklussen.

Den alarm undgår chaufføren med Smart Handling-systemet, der selv regulerer bommen ind, hvis man eksempelvis sænker en tung byrde fra topposition med bommen skudt helt ud. På grund af konstruktionen betyder det nemlig, at teleskoparmen, jo længere den sænkes, kommer længere fremad i forhold til maskinen, hvilket øger risikoen for, at maskinen tipper forover.

Uden systemet koblet til vil alarmen træde i kraft, hvorefter chaufføren manuelt skal trække bommen ind, før han kan sænke den længere ned.

Systemet gav på Agritechnica, hvor det havde premiere, en sølvmedalje til både Claas og Weidemann.