Formanden kalder det tarveligt af Danmarks Naturfredningsforening.

Søren Christensen peger på, at landbruget i årevis har bidraget aktivt og positivt i arbejdet med rette op på vandkvaliteten i Ringkøbing Fjord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Erhvervet har nedbragt forbruget af kvælstof, og flere landmænd i kommunen har lagt jorde til store vådområder. Den gode økologiske effekt i fjorden skyldes derfor i høj grad færre tab af næringsstoffer fra landbruget. Det er også landmændenes fortjeneste, pointerer Søren Christensen.

Landboformanden understreger, at nyeste målinger viser, at omfanget af bladgrønt har ligget fast under grænseværdien de seneste 10 år.

- Landbruget har været med til at sikre, at tilstanden i fjorden har rettet sig. Men det ligger godt nok tungt med at anerkende vores indsats, siger Søren Christensen, der er fortørnet over DN's udmelding i gårsdagens Dagbladet Ringkøbing-Skjern om, at succesen primært skyldes flere sandmuslinger og øget filtrering.

Sandmuslinger er ikke nok

- DN priser ændring af slusebetjeningen, som har hævet saltindholdet i fjorden så meget, at der er sket en øget indvandring af sandmuslinger. Sandmuslinger gør også en kæmpe indsats, men det har langt fra været nok, påpeger Søren Christensen.

- Det er meget skuffende, at DN ikke er fornuftige nok til fuldt ud at anerkende det fælles arbejde omkring kvælstofreduktion, biodiversitet, friluftsliv og landdistriktsudvikling. Tiltag som områdets landmænd er meget stolte af at være en aktiv del af, siger han. Søren Christensen tilføjer, at han som DN selvfølgelig glæder sig over flere fugle på fjorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men jeg tvivler på, at det gør fjorden renere, at der lægger sig flere gæs på vandet, siger formanden.