Der er flere fordele ved den nye Tanco MultiShear, som forener ballesaksen med en blokskærer, så landmændene kan bruge samme redskab til at udtage ensilage fra siloerne og/eller til at håndtere rundballer.

Det skriver HCP Nordic i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Dels kan landmanden fodre med rundballer uden at skulle ud af traktorkabinen og uden at komme i kontakt med ensilagesaften og dens stærke lugt. Dels kan han læsse ensilage fra siloerne uden at efterlade en ujævn overflade, som forårsager iltning og ødelæggelse af ensilagen i stakken. Endelig hævder mange brugere, at de ved at kløve rundballerne, før de kommer ned i fuldfodervognen, får hurtigere blanding af foderet og sparer meget brændstof.

Tanco MultiShear monteres nemt i frontlæsseren og kræver kun 1 hydraulisk kobling. Herefter foregår alt fra kabinen, for der kræves ingen omstilling fra læsning af rundballer til ensilage fra silo.

MultiShear klarer baller med en diameter fra 1-1,5 meter med en vægt på op til 1.400 kg.

Tanco MultiShear I75 læsser og kløver rundballer op til 1,5 m i diameter.

Plast og net holdes fast af en gribeklo under hele processen med at kløve og læsse af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som blokudtager sikrer Tanco MultiShear at efterlade et rent snit, så ensilagen i siloen ikke optager ilt og nedbrydes. Det minimerer foderspildet betydeligt.