Da N.H. Lindhardt på Aabybro Mejeri blev kontaktet af projektlederen for det nystartede Udviklingskøkken på Regionshospitalet i Frederikshavn, Nina Peilicke, var han slet ikke i tvivl om, at et samarbejde om produktudvikling kunne være en god, spændende mulighed for begge parter. Nina fremlagde hendes mål og idé om at udvikle en is til synkebesværede i samarbejde med mejeriet, og på dét kunne Lindhardt være med.

Det skriver mejeriet i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans allerede brede sortiment og erfaring indenfor udvikling og produktion af energitæt is til småtspisende, var med til at starte samarbejdet mellem den offentlige organisation og den private mejerivirksomhed i Aabybro.

Erfaring siden 2002

Aabybro Mejeri har i samarbejde med Rigshospitalet udviklet den anerkendte produktserie, Ryå Energitæt Is, og har nu produceret isene siden 2002 og kan tilbyde ni forskellige energitætte varianter. Der tilbydes noget for enhver smag, hvad enten der efterspørges for eksempel laktosefrit, almindelig flødeis eller fiberrigt. Isene bliver forhandlet mange steder i detailhandlen og har vundet flere priser for produkterne. Med Ryå Energitæt Is får N.H. Lindhardt sin passion for at kunne skabe energitætte produkter og måltidsoplevelser for personer, hvis krop kræver mere end appetitten rækker til, som også er sloganet for produktserien, Ryå Energitæt Is.

Udvikling af Energitæt

Da Nina Peilicke præsenterede hendes idé blev de hurtigt enige om, at isen skulle bestå af en energitæt skub-op sherbet is. En sådan is, kaldet sherbet, er karakteriseret som en kombination mellem sorbet og almindelig flødeis, som dertil har et højt indhold af fibre og er rig på protein. Denne is er allerede i dag en del af Ryå Energitæt-sortimentet, og er udviklet i samarbejde med Aalborg Universitetshospital for cirka 3 år siden. Dette er også med til at vise, at N.H. Lindhardt altid har haft stor interesse i at samarbejde med det offentlige, og som han udtaler skabes der nogle helt særligt når forskellige fagpersoner mødes i sådan et tværfagligt samarbejde. Valget på, at isen skulle være en skub-op is begrundes med, at isen skal kunne spises med én hånd.

I udviklingsprocessen af den energitætte sherbet skub-op is er der lagt særligt fokus på konsistens og smag, hvortil N.H. Lindhardt stolt siger, at han har en god portion erfaring til at skrue på de rigtige parametre for at imødekomme de ønsker og behov til Udviklingskøkkenet ønsker til isen.

Udviklingskøkkenets åbning

Udviklingsprocessen gik i gang, og onsdag den 5. september 2018 deltog Aabybro Mejeri i den officielle åbning af Udviklingskøkkenet i Frederikshavn. Her blev en prototype af den energitætte skub-op sherbet is præsenteret og modtaget med mange gode og konstruktive tilbagemeldinger. Disse tager begge parter med, og glæder sig til at arbejde og videreudvikle isen for at nå frem til et færdigt produkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

N.H. Lindhardt ser meget frem til det videre samarbejde med Regionshospital Nordjylland og har gode intentioner om, at være med til at fremme udbuddet af alternativer til synkebesværede. Derudover bliver det en fornøjelse at følge udviklingen for Udviklingskøkkenet og det gode, erfaringsgivende og tværfaglige samarbejde mellem det offentlige og private erhvervsliv.

Aabybro Mejeri er en innovativ virksomhed og har siden 1888 produceret mejeriprodukter. Den nordjyske virksomhed har en masse idéer på tegnebrættet, og glæder sig til at se hvad fremtiden byder.