Der skal vælges en ny formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer til årsmødet den 29. oktober. Efter seks år på posten har Uffe Bie valgt ikke at genopstille.

Det ærgrer Syddansk Økologi, der skriver i en pressemeddelelse:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er med stor beklagelse, at vi tirsdag erfarede, at Uffe Bie ikke genopstiller til Landbrug & Fødevares Økologisektion. Uffe Bie har med sin person været med til i særlig grad at præge den økologiske udvikling og forståelse for økologien/forskelligheden i dansk landbrug. Det har han gjort på en måde, så vi alle er kollegaer og ikke konkurrenter uanset, om vi driver vores landbrug økologisk eller konventionelt.

Syddansk Økologi skriver videre:

- Uffe Bie er en respekteret person i alle grene i landbruget og den politiske verden og ikke bange for at debattere og erkende de steder i økologien, hvor vi ikke helt er i mål endnu. Det er en stor gave at være i besiddelse af, at kunne kikke på sig selv (økologien) med kritiske øjne, det skaber udvikling og respekt. Tak for indsatsen i den tid du har bestridt posten Uffe. Forbrugergruppen bag Syddansk Økologi. Formand Flemming Skov.

Farvel

Selv siger den afgående formand:

- Jeg har haft seks rigtig gode år som formand for økologisektionens bestyrelse. Det har været et spændende og udfordrende arbejde at være en del af den rivende udvikling, som dansk økologi er i lige nu. Men nu er der andre ting, der kræver mit fokus. Og det er jo heldigvis sådan, at når nogen træder tilbage, så dukker der nye kræfter op, der magter opgaven. Så jeg er meget fortrøstningsfuld på økologisektionens vegne, siger Uffe Bie.