Hos Sydbank, som er blandt de banker, som har tabt flest penge på landbruget, skriver de i deres halvårsregnskab for første halvår af 2016, at de vil fjerne gæld for 500 millioner kroner.

Målet er, at finde gode løsninger for landbrugskunderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Sydbank vil vi bidrage til at skabe et perspektiv for de mest effektive landbrug med negativ egenkapital og tilbyder derfor at konvertere en del af deres bankgæld til ansvarlig lånekapital i løbet af 2. halvår 2016.

Karen Frøsig, administrerende direktør Sydbank

- I Sydbank arbejder vi på at finde gode løsninger for og sammen med vores kunder. Regeringens landbrugspakke, som bakkes op af den finansielle sektor, har til formål at skabe et bedre perspektiv for de mest effektive, men forgældede landmænd, som har en fremtid i dansk landbrug, siger administrerende direktør i Sydbank, Karen Frøsig.

Der er dog ikke tale om direkte nedskrivninger, men en konvertering af gæld hos landbrugskunder.

- I Sydbank vil vi bidrage til at skabe et perspektiv for de mest effektive landbrug med negativ egenkapital og tilbyder derfor at konvertere en del af deres bankgæld til ansvarlig lånekapital i løbet af 2. halvår 2016. Tiltaget vil ikke belaste kunderne, aktionærerne eller banken, men konverterer gæld for 500 millioner kroner, som allerede er nedskrevet, siger Karen Frøsig.

Sydbank leverer et resultat på 643 millioner kroner, hvilket giver en egenkapitalforrentning på 11,4 procent. Nedskrivningerne i første halvår var på 81 millioner kroner, hvilket er 63 procent mindre end samme periode sidste år.