Svineproducent Esper Goul Jensen har siden maj forsøgt at rekonstruere sit selskab EGJ Invest, som de seneste to år har tabt i alt 911 millioner kroner.

Det enorme tab skyldes især en meget stor aktiepost i det kollapsede vindmølleprojekt Scan Energy. Det kan ifølge landbrugsavisen.dk resultere i, at en række danske banker ender med et tab på godt en kvart milliard kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Avisen har kigget i 2010-regnskabet for Esper Gouls selskab, og her fremgår det, at selskabet har en samlet gæld på 353,3 millioner kroner, hvoraf de 232,6 millioner kroner er gæld til bankerne Fjordbank Mors, Jyske Bank, Andelskassen Midtvest, Sparekassen Himmerland, Finansbanken, Sparbank, Sydbank og Vestfyns Bank.

Usandsynligt med rekonstruktion

Ifølge landbrugsavisen.dk har selskabet ingen aftale med sine bankforbindelser og er illikvidt.

Selskabets egenkapital er opgjort til et minus på 181 millioner kroner, men revisoren påpeger i sine bemærkninger til regnskabet, at det er aflagt under forudsætning af fortsat drift.

"Det er vores opfattelse, at forventningen om at kunne gennemføre en succesfuld rekonstruktion af selskabet ikke er overvejende sandsynligt, skriver revisoren.

Landbrugsavisen.dk konkluderer således på den baggrund, at det ikke ser ud til, at der er meget håb for en rekonstruktion.