Priserne på svinekød er alvorligt ramt af tømmermænd efter jule- og nytårsperioden. Der er fortsat et forholdsvis stort udbud af fersk kød i Europa, og samtidig er salget til højprismarkederne i Asien udfordret.

- Det er lidt småt med ordrer fra Japan i øjeblikket. Det skyldes forholdsvis store lagre ved udgangen af 2014, så derfor er indkøberne lidt afventende. I Kina er aktiviteten også begrænset frem mod det kinesiske nytår i midten af februar, forklarer Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salget til de øvrige markeder i Asien er desværre faldende. De lave priser på svinekød i Europa har betydet, at flere og flere aktører melder sig på banen, og samtidig presses priserne ned af et stort udbud af amerikansk svinekød.

- Den amerikanske produktion af svinekød er stigende lige nu, og de amerikanske slagterier har gennem mange år haft en stærk position på markederne i Sydøstasien. Når de så også er aggressive på prisen, så sætter de sig altså på en god del af markedet, siger Søren Tinggaard.

I Europe har forarbejdningsindustrien nu fået fyldt sine lagre op, og samtidig er forbrugernes købelyst som vanligt afdæmpet i vintermånederne. Derfor er det på nuværende tidspunkt næsten umuligt at drive priserne op fra de meget lave niveauer.

- Selv om de positive signaler fra Rusland udelukkende gælder biprodukter, så kan de forhåbentlig være med til at vende markederne. Desværre er både tidshorisonten og købelysten fra russisk side umulig at spå om på nuværende tidspunkt, siger Søren Tinggaard.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen på svin er hermed 8,40 kroner pr. kg og 4,90 kroner pr. kg for søer.