Der er igen dømt pres på svinenoteringen.

Danish Crown melder om fald på 40 øre både for svin og søer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et meget voldsomt prisdyk, vi har set de seneste uger, og det har fået os til at fokusere yderligere på alternative afsætningskanaler, siger Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Det er stadig den manglende afsætning til Rusland, der betyder, at der fortsat er rigeligt udbud af svinekød i hele Europa.

Stort set alle producenter i Europa har fokus på at sælge så meget som muligt fersk, og det betyder, at det er indkøberne, der sidder med trumferne.

Baconmarkedet er ligeledes præget af et stort udbud, og spotpriserne siver også her, mens prisen på skinker, som det eneste delstykke, er stabil og afsættes til faste priser.

- Priserne på svinekød i Europa har nu nået et niveau, hvor det begynder at flytte på balancerne i verdensmarkedet. Det betyder, at nye døre åbner sig, men udfordringen er, at det tager noget tid at få ordrerne i hus, da aftagerne på kort sigt har forpligtet sig til anden side.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har en bred markedsadgang, og sammenlignet med mange af vores konkurrenter har vi heldigvis et forholdsvis fleksibelt produktionsapparat, så derfor kan vi med kort varsel tilpasse vores produktion til de ønsker, som kunderne har, forklarer Søren Tinggaard.

Afsætningen til tredjelande er uforandret med en lav efterspørgsel fra Japan, hvor lagrene er fyldt godt op, mens Kina aftager pæne mængder til stabile priser.

Prisen på svin er hermed 9,40 kroner pr. kg og 5,90 kroner pr. kg for søer.