Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Svinekød kan smitte mink med MRSA

Af SSV - 19. okt. 2018 KL. 12:00

MRSA fra mink er en bombe under sundhedsvæsenet, mener overlæge. Brancheforening mener derimod, at risikoen er begrænset.

Tal fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) viser, at en tredjedel af de danske minkfarme har den multiresistente bakterie MRSA.Og forskere fra DTU slår nu også fast, at den frygtede bakterie primært bliver overført fra svin til mink gennem minkenes foder, der bl.a. består af råt slagteriaffald fra svineindustien.

Det skriver DR.

- Det er helt uacceptabelt. Ligefrem at pode dyrene med resistente bakterier, siger Michael Pedersen, speciallæge i klinisk mikrobiologi på Hvidovre Hospital og formand for Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi til DR.

Det er ikke kun minkene, der bærer rundt på MRSA-bakterien. Der registreres også flere og flere minkarbejdere, som er blevet smittet, efter de har håndteret dyrene.

Overfor DR vil Kopenhagen Fur ikke kommentere artiklen, men i et skriftligt svar skriver brancheforeningen, at de anser risikoen for spredning fra minkgårde til det omgivende samfund for at være "ganske begrænset"

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame