Dansen om prisen på grisen har den seneste uge været en meget stille vals, hvor hverken indkøberne eller sælgerne har rokket sig meget.

- Efterspørgslen på fersk kød i Europa er ikke særlig stor lige nu. Der er ligevægt mellem udbud og efterspørgsel, men desværre på et lavt prisniveau. Udbuddet af forender og bove er større end efterspørgslen, og det betyder, at priserne siver på de fleste markeder. På skinker er situationen lidt bedre, så vi afsætter vores mængder godt i markedet, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Markedet for kamme er ligeledes stabilt, men dog med en svag efterspørgsel i Europa. Endeligt er der også bund under salget af backs til det engelske marked, hvor en væsentlig del afsættes på kontrakt. Til gengæld går spothandlen trægt, hvilket sætter priserne under pres.

Indkøberne har en kort horisont

- Det er meget tydeligt, at indkøberne arbejder med en meget kort horisont i øjeblikket. De køber kun ind til ganske få dages produktion af gangen. Det gør de formentlig ud fra en forventning om, at priserne vil falde, men omvendt gør vi alt, hvad vi kan for at finde alternative afsætningskanaler, så priserne kan gå begge veje, siger Søren Tinggaard.

Til landene uden for Europe er der et godt salg til Japan af brystflæsk, kamme og nakker, mens det kinesiske marked er mere tilbageholdende med let sivende priser.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Prisen på svin er hermed 9,60 kroner pr. kg og 6,10 kroner pr. kg for søer.