De svenske myndigheder har iværksat en MRSA-screening af de omkring 40 avlsbesætninger, der er i Sverige. Til januar ventes resultatet at foreligge, skriver lantbruk.com.

- Vi håber ikke, at vi finder noget, men vi er nødt til at gå ud fra, at vi har MRSA, siger Lena Hult, infektionskontrolkoordinator i Jordbruksverket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark foregår der for tiden en kamp mellem Landbrug & Fødevarer og staten. Førstnævnte har stævnet staten for at forhindre at en liste med en række svineproducenter, der ved en stikprøve er blevet testet for MRSA-smitte, bliver offentliggjort.

Den svenske undersøgelse vil blive anonym, så bliver der fundet MRSA, så vil det ikke være muligt udpege hvilken gård, der er blevet testet positiv.

Undersøgelsen er anonym, for ellers ville det være svært at få gårdejerne til at deltage i den frivillige test, skriver lantbruk.com.

Statens Serum Institut (SSI) har oplyst, at der siden 2004 - hvor det første tilfælde af svine-MRSA blev konstateret i Danmark - er konstateret i alt ni tilfælde af blodforgiftning med svine-MRSA, og der er indtil nu er registreret i alt fire dødsfald som følge af blodforgiftning med svine-MRSA, heraf ét dødsfald i 2012, to i 2013 og hidtil ét i 2014.

Til sammenligning dør der cirkaa 350 årligt af blodforgiftninger med almindelige stafylokokker.